2011-07-14 14:15:35• hírek • Szatmár.ro

Magyarországi táborban a refisek

Magyarországi filozófia táborban vettek részt az elmúlt héten a szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai.

Július 10-13. között filozófia diáktáborban vett részt a szatmárnémeti Református Gimnázium hét végzős diákja és tanáruk, Simon Levente. A tábornak a Budapest melletti Pipacshon lovastanya adott otthont, így kellemes környezetben tölthettek el négy eseménydús napot.

„A táborba, melynek témája az identitás volt, idén első ízben hívtak meg határon túli középiskolásokat. Színes programokkal és beszélgetésekkel tarkított táborban vehettünk részt, amely mindenkinek maradandó élmény nyújtott" - magyarázta Simon Levente.

Minden nap délelőtt és délután egy-egy felvezető előadáson vehettek részt a diákok, ezt követően pedig közös eszmecserére, vitára került sor. Filmnézés is szerepelt a programokban, a fiatalok Woody Allen Match Point című Oscar-díjra jelölt filmjét tekinthették meg, a bűnügyi pszichodrámát pedig közösen ki is elemezték.

A tábort ugyanakkor egy játék is végigkísérte: arkhékat (eredet, kezdet, ős elv) kellett gyűjteniük a diákoknak egyénileg, majd csoportosan is, a tábor zárásaként pedig ezeket be is kellett mutatniuk.


Simon Levente kísérőtanár és a táborban részt vevő refisek,
Simon Levente kísérőtanár és a táborban részt vevő refisek,


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: