2014-10-02 02:55:29• hírek • Kocsis Zoltán

A hajrában nyertek a madridiak, újabb angol skalpot gyűjtött a Basel

A keddi naphoz hasonlóan szerdán sem maradtak el a bombameglepetések a Bajnokok Ligájában, hisz a Basel legyőzte a Liverpoolt, a Malmö pedig az Olympiakoszt. Majdnem meglepetést - esetében negatív lett volna - okozott a Real Madrid is, ám akárcsak a tavalyi másik döntős Atletico, a hajrában szerzett góllal mégis nyerni tudott.

Az A csoportban rendezték az est rangadóját, valamint ebben a négyesben született az egyik nagy meglepetés. A spanyol bajnok és a BL tavaszi döntőse, az Atletico Madrid a várakozásoknak megfelelően nagy és kiegyenlített csatát vívott az olasz bajnok és listavezető Juventussal. A vendégek kiegyeztek volna egy döntetlennel is és sokáig közel is álltak az áhított egy pont megszerzéséhez. Mígnem a 75. percben egy beadást követően Turan be nem talált Buffon kapujába. Az Atletico játékosai öt perccel később majdnem kiegyenlítettek, amikor Raul Garcia becsúszva mentett, a labda viszont saját csapata kapufáját találta el.

A csoport másik meccsén az első fordulóban a legutóbbi döntős Atleticót simán legyőző Olympiakosz toronymagas esélyesként utazott a Malmö otthonába - ahol sima verést kapott. A meccs hőse a korábban az Ajaxban, a Werder Bremenben, a Racing Santanderben és a West Bromwich Albionban is megforduló Rosenberg volt: a 32 éves csatár lőtte a meccs mindkét gólját.

Két forduló után ebben a csoportban az a furcsa helyzet állt elő, hogy mind a négy csapatnak egyaránt három pontja van.

Majdnem meglepetés született Ludogorecben is, ahol a Razgrad Marcelinho fejesével gyorsan vezetést szerzett a címvédő Real Madrid ellen. Ronaldo azonban a 24. percben büntetőből kiegyenlített - miután a 11. percben már kihagyott egyet -, ám a spanyol sztárcsapat sokáig nem tudott újabb gólt szerezni. Aztán akárcsak két hete Liverpoolban, a bolgárok pontja a hajrában úszott el, ezúttal Benzema talált be a 77. percben.

A csoport másik meccsén a Basel nem kis meglepetésre Streller góljával legyőzte a Liverpoolt. A svájciak a jelek szerint az angolokra specializálódtak, hisz a tavaly oda-vissza megverték a Chelsea-t, egy évvel korábban a Tottenhamet verték ki az Európa Ligából, korábban pedig a Manchester Unitedet győzték le és előzték meg a BL-csoportban, megakadályozva továbbjutását.

A C csoportban az első fordulóban nyerő Zenit és Monaco nem bírt egymással, a két, egyaránt orosz kézben lévő és portugál edzővel rendelkező csapat gól nélküli döntetlen ért el Szentpéterváron. A kvartett másik meccsén viszont annál több gól esett, kétharmadát pedig a Leverkusen rúgta. A németek nekiestek a Benficának, Kiessling a 25., Szon pedig a 34. percben talált be. A szünet után Salvio ugyan szépített, ám két perccel később Calhanoglu büntetőből eldöntötte a fontos kérdéseket.

Szintén remekelt és három gólt rúgott a másik német csapat, a Dortmund, amely Immobile góljával és Ramos duplájával az Anderlecht otthonában brillírozott. Hasonlóan magabiztos volt az Arsenal is, amely elsősorban Welbeck mesterhármasának köszönhetően simán verte a Galatasaray-t.

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapja:
A csoport:

Atletico Madrid - Juventus 1-0
gól: Turan (75.)
Malmö - Olympiakosz Pireusz 2-0
gólok: Rosenberg (42., 82.)
A csoport állása: 1. Juventus 3 pont (2-1)., 2. Atletico 2p. (3-3), 3. Malmö 3p. (2-2), 4. Olympiakosz 3p. (3-4)

B csoport:
Basel - Liverpool 1-0
gól: Streller (52.)
Ludogorec Razgrad - Real Madrid 1-2
gólok: Marcelinho (6.) illetve Ronaldo (24., 11-es), Benzema (77.)
a hazaiaknál Cosmin Moti végig a pályán volt
A csoport állása: 1. Real Madrid 6p., 2. Liverpool 3p. (2-2), 3. Basel 3p. (2-5), 4. Ludogorec 0p.

C csoport:
Zenit Szentpétervár - Monaco 0-0
Bayer Leverkusen - Benfica 3-1
gólok: Kiessling (25.), Szon (34.), Calhanoglu (64., 11-es) illetve Salvio (62.)
A csoport állása: 1. Zenit 4p (2-0)., 2. Monaco 4p. (1-0)., 3. Leverkusen 3p., 4. Benfica 0p.

D csoport:
Arsenal - Galatasaray 4-1
gólok: Welbeck (22., 30., 52.), Sanchez (41.) illetve Yilmaz (63., 11-es)
Anderlecht - Borussia Dortmund 0-3
gólok: Immobile (3.), Ramos (69., 79.)
A csoport állása: 1. Dortmund 6p., 2. Arsenal 3p., 3. Anderlecht 1p., 4. Galatasaray 1p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: