2014-10-23 02:41:15• hírek • Kocsis Zoltán

Madridi és dortmundi focilecke, újra bajban a Juventus

Az Atletico Madrid otthon rúgott ötöt, a Dortmund Isztambulban négyet, a Real Madrid Liverpoolban hármat - a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján folytatódott tehát a keddi nagy arányú győzelmek sorozata. Szófiában és Brüsszelben viszont csak egy-egy gól döntőt - ám azok a rájátszásban születtek.

Az est legnagyobb arányú győzelme az A csoportban született, ahol a spanyol bajnok Atletico Madrid 5-0-ra kiütötte a svéd bajnok Malmőt. A meccs egyik érdekessége, hogy valamennyi gól a második félidőben esett, ráadásul más-más játékos szerezte. A meccs hőse mégis Koke volt, aki megszerezte a vezetést, majd gólpasszt adott Mandzukicnak és Griezmannak. Godin szokásához híven fejjel volt eredményes, míg Cerci meglehetősen szerencsés és furcsa módon szerezte meg első gólját új csapatában: pazarul csavart a hosszú sarokra, a labda a kapufáról a távolság és a szög ellenére is az olasz elé pattant vissza, akinek második lövése már néhány centivel a kapufa mellett a hálóba csapódott.

Az A csoport szolgáltatta a nap meglepetését is, hisz a görög bajnok Olympiakosz a spanyol címvédő Atletico után az olasz bajnok Juventust is legyőzte Pireuszban. Egy remek kontra végén Kasami szép góllal vette be Buffon kapuját. A második félidőben a Juventus komoly erőforrásokat vetett be az egyenlítés érdekében, ám mindhiába: vagy Roberto védte bravúrral Tevez és Morata kísérleteit, vagy a kapufa segítette ki. Madrid után ez már a második veresége a Juventusnak, amely meglepetésre a tavaly sem jutott ki csoportjából.

Az est rangadóját a B csoportban játszották, ám akárcsak kedden Rómában, Liverpoolban is egyoldalú erődemonstrációt és gyors döntést hozott a meccs. Ronaldo ugyanis már a 23. percben megszerezte a vezetést a Real Madridnak, amit Benzema még a szünetig további kettővel toldott meg - ezzel gyorsan eldöntve a győztes kilétét. Hogy a végeredményt is beállította, arra ekkor csak kevesen számítottak.

Jóval nagyobb izgalmakat hozott a csoport másik meccse Szófiában. A 18. percben emberhátrányba kerülő Basel már-már megszerezte az egy pontot a bolgár bajnok otthonában, ám a ráadás perceiben Minev mégis megszerezte a Razgrad győztes gólját. Ezzel valamit visszaadott a sors a Ludogorecnek, mivel az előző két fordulóban az utolsó percekben kapott gólokkal maradtak alul a jóval nagyobb nevű ellenfeleikkel szemben.

A C csoport hozta az est egyetlen gól nélküli meccsét, amelyet a Monaco és a Benfica vívott. Érdekesség, hogy a Monaco az előző fordulóban is gól nélküli döntetlent játszott Szentpéterváron. Ezúttal a franciák lehettek elégedettebbek, mert a Benfica dolgozott ki több veszélyes akciót, Subasic többször is bravúrral védett.

A csoport rangadóját a Leverkusen öt perc alatt intézte el a Zenit ellen - érdekesség, hogy mindkét gólt védő szerezte. Donati az 58. percben egy távoli lövéssel, Papadopulosz pedig kevéssel később egy közeli fejessel alapozta meg csapata sikerét.

Végezetül a D csoportban a Dortmund szinte leutánozta a Bayern München keddi római mészárlását. Aubameyang már a 6. percben betalált a Galatasaray kapujába, amit aztán a 19. percben megismételt. A gaboni ráadásul közel állt a mesterhármashoz, ám estében leadott lövése után a labda a kapufán csattant. Helyette Reus szerezte a BVB harmadik gólját egy bődületes lövéssel, majd a hajrában Ramos is hozzájárult a kiütéshez - egy perccel azután, hogy becserélték.

Végezetül az est legdrámaibb meccsén a hondurasi Najar góljával az Anderlecht a 89. percben még 1-0-ra vezetett odahaza az Arsenal ellen. Hogy aztán pont nélkül maradjon! Gibbs ugyanis a rendes játékidő utolsó pillanataiban kiegyenlített, ráadásul Podolski a 93. percben a győzelmet is megszerezte az angoloknak.

Bajnokok Ligája csoportkör, harmadik forduló:
A csoport:

Atletico Madrid - Malmö 5-0
gólok: Koke (48.), Mandzukic (61.), Griezmann (63.), Godin (87.), Cerci (90.)
Olympiakosz Pireusz - Juventus 1-0
gól: Kasami (35.)
A csoport állása: 1. Atletico 6p., 2. Olympiakosz 6p., 3. Juventus 3p., 4. Malmö 3p.

B csoport:
Ludogorec Razgrad - Basel 1-0
gól: Minev (90.)
a hazaiaknál Cosmin Moti végig a pályán volt
Liverpool - Real Madrid 0-3
gólok: Ronaldo (23.), Benzema (30., 41.)
A csoport állása: 1. Real Madrid 9p., 2. Basel 3p., 3. Ludogorec 3p., 4. Liverpool 3p.

C csoport:
Monaco - Benfica 0-0
Leverkusen - Zenit Szentpétervár 2-0
gólok: Donati (58.), Papadopulosz (63.)
A csoport állása: 1. Leverkusen 6p., 2. Monaco 5p., 3. Zenit 3p., 4. Benfica 1p.

D csoport:
Anderlecht - Arsenal 1-2
gólok: Najar (71.) illetve Gibbs (89.), Podolski (90.)
Galatasaray - Borussia Dortmund 0-4
gólok: Aubameyang (6., 19.), Reus (41.), Ramos (83.)
A csoport állása: 1. Dortmund 9p., 2. Arsenal 6p., 3. Anderlecht 1p., 4. Galatasaray 1p.

Az est programjához tartozott még egy Európa Liga mérkőzés:

L csoport:
Metaliszt Harkiv - Legia Varsó 0-1
gól: Duda (28.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: