2014-08-26 16:52:30• hírek • Nagykároly.ro

Lovasnap a fényi határban

Lovasnapot tartanak Mezőfényen szeptember 7-én, vasárnap. A tizenötödször megszervezett alkalom helyszíne ezúttal is a nagyerdõ melletti Legénysára-legelő.

A 10 órakor kezdődő rendezvénysorozat keretében egyebek mellett lesz mazsorett-bemutató, térzene, fogathajtás, lovas ügyességi versenyek, lószépségverseny stb., a tisztáson felállított szabadtéri színpadon pedig kultúrműsorokkal kedveskednek a remélhetőleg szépszámú kilátogatónak.

A falu iránti tiszteletből egyszerűen kötelességünk volt megtartani idén ezt a rendezvényt - mondta a tavalyi rendezvényen Mezőfény polgármestere. Fényi Lőrinc azt is megemlítette, hogy a környéken hasonló alkalmat, azaz Lovasnapot nem rendeznek, holott, mint a fényi példa is bizonyítja, számos embert érdekel. Sokan kilátogatnak az erdő szélére tartalmasan kikapcsolódni.

A 14. alkalommal megtartott Mezőfényi Lovasnap szervezője a helyhatóság, illetve a Fogathajtók Baráti Köre volt. Az esemény precíz megszervezésén kívül az önkormányzat munkatársai, illetőleg a baráti egylet tagjai egyebek mellett a pályaépítés korántsem könnyű feladatát is elvégezték. A nyárias vasárnapon a hivatalos megnyitót követően - melyen jó szórakozást, tartalmas kikapcsolódást kívánt az elöljáróság, a helyi fúvósok és a mazsorettek pedig ünnepi előadással szolgáltak - négy versenyszámban mérték össze tudásukat, szerencséjüket az indulók: akadályhajtás, vadászhajtás, ügyességi, majd pedig gyorsasági lovaglás. A győztes a hagyományoknak megfelelően egy féléves, bűbájosan szép kancacsikóval gazdagodott. Ezekhez társult számos egyéb, bemutató jellegű rendezvény, így ló és csikó szépségverseny, farönkhúzás lóval stb. A közelben lévő horgásztónál pedig horgászversenyt tartott a Mezőfényi Pontyhalász Egylet. Hét csapat részvételével bográcsosok készültek - az ételeket a zsűri értékelte, és a kilátogatók pedig vásárolhattak belőlük. A csapatok vezetői a következők voltak: Macovei Sebastian, Fetgi Ernő, Knecht Gábor, Vizer Sándor, Bólinger Gábor, Heinrich Dávid, Kállay Levente. Az ítészek testületét a következők alkották: Nagy Ferenc, Prógli József, Fézer Gábor és Bekker Tibor.

Lovasnap a mezőfényi határban

Több kulturális műsorszámra is sor került: a helyi csoport, a Lilafecskék tagjai elkápráztatták a nagyérdeműt, szintén nagy sikert arattak a cowboy-lányok, akárcsak a helyi gyerekek. Kilátogatott a helyszínre a Nagykárolyi Kulturális Központ színjátszó köre, a nagy csoport tagjai, a Vándorok A lónak vélt menyasszony című vásári komédiával kedveskedtek. Bemutatót tartott a nagykárolyi Equus Lovasegyesület. Tombolajegy-sorsolásra is sor került - értelemszerűen értékes nyeremények leltek gazdára.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: