2011-06-13 07:11:19• hírek • Póti Orsolya

Lezárult az idei színházi évad

„Tanulj meg fiacskám komédiázni mert minden, minden csak komédia" - ezzel a sorral zárult a Harag György társulat közös dala, és egyben a 2010-2011-es évad is vasárnap este a Szatmárnémeti Északi Színházban.

Június 12-én ünnepélyes gálával búcsúztak a Harag György Társulat tagjai ettől az évadtól. Az eseményt Keresztes Attila művészeti igazgató nyitotta meg, aki néhány mondatban összefoglalta a színház sikereit, kudarcait.

„A magam részéről jónak minősítem ezt az évadot, bár a Szatmárnémeti Északi Színházban a 2010-es év volt a gazdasági krízis csúcsa: úgy a fizetések, mind a produkciók száma megcsappant. Ennek ellenére a társulat erőn felett teljesített, 200 előadást mutatott be, amely összesen közel 40.000 nézőt vonzott." - mondta el Keresztes.

Mint minden évben, így idén is Örökös Tagságot adományozott a Harag György Társulat. Idén azokat a színművészeket tisztelték meg ezzel a kitüntetéssel, akik több mint tíz éve szolgálják a színházat - így hálálva meg munkájukat. Idén Örökös tagságban részesült Szugyiczky István színművész, Kovács Éva színésznő, Tóth-Pál Miklós színművész, Méhes Katalin színművésznő és Czintos József színművész.

Az oklevelek ünnepélyes átadását egy negyven perces mesedarab, vígjáték, musical és egyéni műsor egyveleg követte Szilágyi Regina rendezésében. A közönség előtt újra felelevenedett a Chicago, a Chioggiai csetepaté, a Dzsungel könyve és a többi darab - persze mindez „kicsit" másként, hiszen Maugli a nézők közül került a színpadra és a mesedarabot ezúttal felnőtteknek játszották.

A vidám percek után sor került a Művészeti Tanács díjainak átadására is. A Műszaki díjat idén Varga Katalin érdemelte ki, kiemelkedő művészeti teljesítményért pedig díjat kapott Nagy Orbán színművész és Laczkó Tekla színművésznő. Az évad legjobb színésznője Vencz Stella lett, az év legjobb színésze pedig Nagy Csongor. Az Ács Alajos díjat Nagy Antal érdemelte ki, míg az 1000 euró értékű  Harag György díj Galló Ernőt illette.























Képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: