2016-03-31 16:14:06• hírek • Szatmár.ro

Lesz parkoló, de akkor alig lesz kátyúzás és aszfaltozás

Módosították a költségvetést, 8 millió lej ment parkolóépítésre, de azt a pénzt el kellett venni valahonnan.

A szatmárnémeti városi tanácsosok a csütörtökön megtartott rendes havi ülés alkalmával megszavazták a költségvetés módosítását. Dorel Coica indítványa szerint 8 millió lejt csoportosítottak át, amiből a 17-es, illetve a Kárpátok lakónegyedekben hoznak létre parkolókat a tömbházak övezte belső udvarokban.

Erre a költségvetésben eddig nem volt pénz, ezt Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos már a költségvetés elfogadásakor jelezte. Most is ő volt az, aki szóvá tette a költségvetés-módosítás által hozott negatívumokat. Mert igaz, hogy a mostani döntéssel lett pénz a parkolóhelyek megépítésére, ám az összeget abból a 20 millió lejes összegből csoportosították át, amit a megyeszékhely útjainak javítására, út- és járdaépítésre szántak eredetileg.

Valószínűleg a polgármester úgy gondolkodik, hogy jó ideig nem köt még szerződést egy útépítő céggel sem, amely javítana Szatmárnémeti útjainak a minőségén - vagy legalább befoltozná a kátyúk többségét -, így nem is nagyon lesz szükség a teljes összegre, amit még az év elején különítettek el erre a célra. A választások közeledtével azonban halaszthatatlan a parkolóépítés, ugyanis a már említett lakótelepeken rengeteget vesztett népszerűségéből, miután vaktában, mindenféle stratégiát nélkülözve lebontatta az összes illegálisan felépített garázst, a helyükön viszont még mindig nem alakítottak ki parkolókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: