2012-06-02 12:47:53• hírek • Póti Orsolya

Lelki otthonukban ballagtak a Refi végzősei

A hagyományokhoz híven a Láncos templomban került sor a Szatmárnémeti Református Gimnázium három végzős osztályának ballagási ünnepségére.

Szombat délelőtt diákokkal, tanárokkal, szülőkkel és hozzátartozókkal telt meg a szatmárnémeti Láncos templom, ugyanis itt került sor a tizenkettedikes diákok ballagására. Az ünnepi alkalmon Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. A püspök biztató szavakkal búcsúzott a diákoktól, akik most vágnak neki annak az életnek, amely nagyon sokat ígér.

„Talán most, ezekben a percekben a legerőteljesebb az elbizonytalanodásotok, hiszen jó volt az iskola, és jó volt a szülők közelsége. Most úgy tűnik, mintha tényleg elballagnátok e biztonságot nyújtó karok közül, de higgyetek abban, hogy helyetek és jövőtök van itt, hiszen Isten mindig veletek van, ha hívjátok." - szólt Csűry.

A ballagással együtt eljött az ideje annak, hogy a fiatalok megtalálják céljaikat, és megtalálják Krisztus útját. „A céljaitok elérésért fontos megtanulnotok együtt gondolkodni és hinni abban, ami hihetetlennek tűnik." - tanácsolta a lelkipásztor.

Az ünnepi igehirdetés után Kovács Sándor szatmári esperes és Nagy Sándor nagykárolyi esperes köszöntötték a diákokat, kérve Isten áldását munkájukra és bízva abban, hogy a továbbiakban is példásan megállják a helyüket.

Szilágyi Éva, a gimnázium vezetője is búcsút vett diákjaitól, akikkel most közösen tekintett vissza a nyolc évet felölelő útra, a szeretett templomban, mely lelki otthonná vált. „Ne mutogassatok újjal másra, inkább azon gondolkozzatok el, hogy ti mindent megtettetek-e annak érdekében, hogy egy kicsit is előbbre vigyétek a világot. Kívánom, hogy hitben gazdag és hasznos életet éljetek" - mondta az igazgatónő.

A végzősöktől az önkormányzati vezetők is búcsút vettek. Elsőként Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, majd Ilyés Gyula, városunk polgármestere szólt a diákokhoz, tanárokhoz és szülőhöz.

„A pályaválasztás nem könnyű, hiszen a kínálat bőséges és a döntéshez rengeteg szempontot kell mérlegelnetek. - kezdte beszédét Csehi. - Fontos, hogy az iskola padjaiból kikerülve magyarként sikeresek és versenyképesek legyetek. A történelmi nagy egyházaink mindig kiemelten fontos szerepet játszottak az identitás megőrzésében és megerősítésében, a társadalom szervezésében és a közös értékrend átörökítésében. A Szatmárnémeti Református Gimnáziummal is olyan együttműködésben vagyunk érdekeltek, amely lehetővé teszi, hogy helyi magyar közösségünk boldogulásában együtt végezzük munkánkat." - magyarázta a megyei tanács elnök.

A köszöntőbeszédek után sor került az ünnepélyes zászlóátadásra, a szavalatok után pedig átnyújtották a diákoknak a szép tanulmányi eredményekért járó okleveleket. Az évfolyamelső idén Ferenczi Norbert, XII. A osztályos diák lett.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: