2008-11-22 10:51:47• hírek • Szatmár.ro

Lelkészszentelés Nagykárolyban

November 21-én a Királyhágó-melléki Egyházkerület Nagykárolyban tartotta meg évi közgyűlését. Délelőtt a adminisztratív ülésen vettek részt a jelenlévők, majd délután négy órától kezdődött az ünnepi istentisztelet, melyen felszenteltek hat lelkészt.

Az istentiszteleten Csűry István helyettes püspök igét hirdetett, melyben elmondta, hogy a felszentelendő lelkészek helyt kell álljanak a szenvedő egyházban.

Az igehirdetés után Forró László főtanácsos ünnepélyesen felkonferálta a szentelés momentumát, majd a hat lelkész a Nagykárolyi Belvárosi Református Templomban elmondta a lelkészi fogadalmat. Ezt követően az esperesek és a püspök megáldották a felszentelt lelkészeket.

Szomor Attila, az újonnan felszentelt lelkészek egyike a közös teher hordozás és a Krisztus szeretet fontosságáról szólt a jelenlévő gyülekezetnek, és egyben biztatta lelkészkollégáit.

Végül Tőkés László püspök kibocsátó beszédében elmondta, hogy Istennek kell inkább engedelmeskedni, mintsem az embereknek. „Elküldelek mint bárányokat a farkasok közé" - zárta beszédét Krisztus szavaival Tőkés püspök.

Ugyanakkor az istentiszteleten átnyújtották a Pro Ecclesiae díjat öt református gyülekezetnek. Díjat kapott a Nagykároly belvárosi, a szilágylompérti, a székelyhídi, az újsemjényi a Temesvár kissodi gyülekezet. Pro Partium díjat kapott Hévézi Endre, Londonban élő magyar kézpőművész, és posztumusz Pro Ecclesiae Militans díjat kapott Németh Géza.

A lelkészszentelés egyik ünnepélyes momentuma

Megáldották a felszentelt lelkészeket

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: