2014-09-19 18:48:52• hírek • Kocsis Zoltán

Légiriadó lesz csütörtökön Szatmárnémetiben

Légiriadó-gyakorlat lesz szeptember 25-én, csütörtökön Szatmárnémetiben, tájékoztat a polgármesteri hivatal honlapja.

Mielőtt bármiféle paranoiás találgatás, híresztelés vagy rémisztgetés szárnyra kelne, gyorsan le kell szögeznünk: a gyakorlatnak semmi köze nincs az Ukrajnában kialakult helyzethez. Romániában ugyanis egyszerűen törvény mondja ki, hogy minden városnak három-négy évente meg kell tartania egy ilyen gyakorlatot. Márpedig Szatmárnémetiben legutóbb 2011 augusztus 30-án volt légvédelmi gyakorlat.

A gyakorlatot a Sürgősségi Helyzetek Helyi Bizottsága vezényeli le, amelynek elnöke az éppen aktuális polgármeter, a főparancsnoksága pedig vészhelyzetben a megyei kórház alagsorában van.

A legutóbbi gyakorlat során megtudhattuk, hogy Szatmárnémetiben minetgy 500 menedékhely van kialakítva, ami sajnálatos módon csak a lakosság 36,7%-ának tudna biztonságot nyújtani.

A gyakorlat kezdetét a légvédelmi szirénák tizenötször megismétlendő, egyenként négy másodperces és ugyancsak négy másodpercenként megismétlődő sípolása jelzi. A végét pedig, az Európai Unói szabványainak megfelelően, a szirénák két perces folyamatos visítása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: