2015-04-24 13:02:10• hírek • Szatmar.ro

Legfeljebb öt százalékuk, ha dolgozni akar!

Hatalmas volt a tülekedés péntek reggel a Általános Pecsétvadászaton, amelyet általános állásbörze címszó alatt szervezett meg a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség Szatmárnémetiben, a Szakszervezetek Művelődési Házában.

„Pecsételtél már?", „Hova kell menni a pecsétért?". Ez volt a két egykoribb mondat, ami elhangzott péntek reggel és délelőtt a Szakszervezetek Művelődési Házában. „Te mit keresel itt?, kérdezi egyik ismerős a másikat. Semmit! Pecsételek", jön a válasz egy ismerősi mosoly kíséretében. Van viszont, aki türelmetlenségében széttárja a karját, hogy még nem találta meg a megfelelő munkaadót - aki hajlandó lepecsételni azt a lapot, amelyet egyesek mint az olimpiai fáklyát tartották maguk elé.

„A mai nap tapasztalatai szerint jó, ha a jelenlévők öt százaléka szeretne tényleg dolgozni", mondja csalódott mosollyal az egyik munkaadó képviselője. A terem másik sarkában sem jobban a tapasztalatok. „Nézze, negyven perc alatt egyetlen ember akadt, aki tényleg munkát keres és megadta adatait. Rajta kívül mindenkinek pecsét kell. Bizonyára vannak más jövedelmi forrásaik, esetleg feketén dolgoznak. De milyen példát mutatnak így nekünk fiataloknak? Én 20 éves vagyok és dolgozom", mondja a fiatal hölgy.

Az állásbörze péntek reggel 09.00 órakor nyitotta meg kapuját. A Szakszervezetek Művelődési Háza előtt várakozó tömeg egymást passzírozva indult meg a bejárat felé, az ajtóban álló csendőrnek kellett rendet tennie. „Uraim, mire ez a sietség? Semmit sem osztogatnak bent ingyen!", hallatszik egy hang a tömegből. Kivéve persze a pecsétet, amellyel a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségnél igazolni lehet, hogy ők bizony igyekeztek munkát találni. Na de egy ilyen aprósággal nem érdemes elpocsékolni az egész délelőttöt....Végül is csak a munkanélküli támogatás folyósítása függ a pecséttől.

A megyei munka-erőfoglalkoztatási ügynökség megközelítőleges adatai szerint közel 60 cég nagyjából félezer munkahelyet hirdetett meg az állásbörzén.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: