2016-08-24 16:23:51• hírek • Szatmár.ro

Leesett az ortodox templom állványzatáról egy munkás

Tíz métert zuhant, majd kómába esett az avasújvárosi cég munkatársa.

A napokban a Lidl szupermarkettel vívott harca miatt került a híradásokba a Golescu híd bal oldali lábánál található, jónéhány éve épülő Sfinții Împărați Constantin și Elena nevet viselő ortodox templom ügye. A konfliktus lezárult, most viszont egy tragikus esemény miatt került a híradásokba a templom.

Szerdán ugyanis az építkezésen dolgozó egyik munkás szenvedett balesetet. Leesett az állványzatról, több mint tíz métert zuhanva. A földet érés során a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kómába esett.

A sajtó első információi szerint a férfi nem tartotta be az előírásokat, emiatt történt a baleset. Az ügyben a munkaügyi felügyelőség és a rendőrség is vizsgálatot indított.

A Golescu híd melletti ortodox templom építésének ötlete 1992-ben merült fel. Előbb fából és műanyag lapokból húztak fel egy „épületet" és ebben folyt a szertartás 2004-ig. Kilenc éve immár a templomban, illetve annak közvetlen közelében zajlik a szertartás. Az évek során számtalan probléma késleltette az építkezést: vagy elfogyott a pénz, vagy a telek tulajdonviszonyai körül adódtak problémák, hol pedig a Szamos közelsége miatti nedves talaj okán kellett erősíteni az alapot. Egy 2013-as cikkünkben - amikor a templom tetejére egy 36 ezer euró értékű kereszt került - Ioan Socolan ortodox pópa legalább még tíz évre tippelte az elvégzendő munkálatokat...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: