2014-10-23 18:32:30• hírek • Kocsis Zoltán

Leaszfaltozták a Vásártér utcát Sárközújlakon

Vastagon szállt fel csütörtök kora reggel a friss aszfalt nyomasztó szagával a gőz Sárközújlakon, a helyiek által csak Vásártér utcának nevezett Industriei utcában. Még ha a terjengő szag nem is túl kellemes, a városka lakói elégedettséggel nyugtázhatták: eggyel csökkent a földes utak száma településükön.

A polgármesteri hivatal október elején látott hozzá a mintegy 880 méter hosszú út modernizálásához. Mindez azonban nem csak abból állt, hogy az aszfaltozás előkészítéseként megerősítették az alapot. Az utcát ugyanis kettőbe szeli az Éger patak, melynek hídja bizony már eléggé rossz állapotban volt: a beton több helyütt is beszakadt és az iszap is gátolta a víz megfelelő folyását.

Éppen ezért előbb a 6,5 méteres új híd került a helyére. Ezt követően meg kellett várni, amíg a beton kellően megszilárdul. Csak ezután következhetett az úttest leaszfaltozása.

A Vásártér utca leaszfaltozása egyben azt is jelenti, hogy ezentúl modern műút köti össze a már aszfaltozott Victoriei és Scantei utcákat.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: