2016-01-13 11:46:08• hírek • Szatmár.ro

Lázáriban tartja idei böllérversenyét az RMDSZ

Elő a késsel, hurkatöltővel: idén is díjazzák majd a legjobb fogópálinkát és a leggyorsabb csapatot is.

Az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete Böllérversenyt rendez Lázáriban, február 6-án, 8 órai kezdettel. A sertést a benevező csapat előzetesen kell igényelje, a csapatok saját sertéssel is jelentkezhetnek a versenyre.

A benevező csapat legkésőbb január 29-ig írásban vagy a megadott telefonszámon - 0746-638-416 - jelezze részvételi szándékát. A helyszínen biztosítanak vizet, elektromos áramot és a boncoláshoz szükséges rakodórácsot is. A disznóperzseléshez való szalmát is előzetesen kell igényelni. A csapatokban résztvevő személyek száma nincs korlátozva.

A szervezők kérik, hogy minden résztvevő csapat vigye majd magával a disznótoros ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat (szerszámok, asztalok, sátor, tűzhely, edények, gázpalackok, rizs, bél, fűszerek,stb.).

A helyszínen büfé is lesz azok számára, akik nem vesznek részt a versenyben. A feldolgozandó disznók fogyasztásra alkalmasságát állatorvosi igazolással kell bizonyítani. Állatorvos és egészségügyi pont a helyszínen is lesz. A disznószúrás, az előírt európai normák miatt, csak kimondottan a kábítószerszám használata után következhet be, amelyet a szervező a helyszínen biztosít. A rendezvény nívóját növelheti, ha mindenki visz magával tájjellegű tárgyakat - pl. fateknő, régi hurkatöltő, stb. - amelyeket kiállíthatnak a kijelölt területre.

"Egyre nagyobb és komplexebb feladat megszervezni a Böllérversenyt, mert évről évre nagyobb az érdeklődés a rendezvény iránt. Ugyan RMDSZ-böllérversenyről van szó, sváb és anyaországi csapatok is egyre nagyobb számban képviseltetik magukat" - tudtuk meg Pataki Csaba szenátortól, a Szatmár Megyei RMDSZ elnökétől.

"A böllérversenyen idén is keressük és díjazzuk majd a legfinomabb fogópálinkát, a legjobb toroskáposztát, a leggyorsabb disznóbontót (szúrástól a disznó asztalra kerüléséig), a leghosszabb hurkát, kolbászt, a legfinomabb májas- és véreshurkát, a legfinomabb kolbászt és a legízletesebb forraltbort is" - magyarázza Tasnádi István szervező.

Előzetes programtervezet:

7.00 - találkozó Lázáriban, a helyek kijelölése, berendezkedés.
8.00 - A rendezvény hivatalos megnyitója, disznófogás és vágás, perzselés, feldolgozás - közben a fogópálinka zsűrizése
12.00 - a forraltbor zsűrizése
14.00 - a disznótoros ételek zsűrizésének kezdete
15.30 - a böllérverseny nyerteseinek kihirdetése, díjátadás
16.00 - mulató

A Böllérverseny győztes csapata az lesz, amely a legtöbb versenyszámban első helyezést ért el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: