2016-06-22 17:13:36• hírek • Kocsis Zoltán

Igazi technikai szenzációval jelentkezik idén a Szatmáron Gyártott

A szervezők ígéretei szerint igazi technikai szenzációval jelentkezik a hétvégén a Szatmáron Gyártott termékkiállítás. Hogy pontosan miről van szó, arról nem kívántak elárulni semmit. Azt viszont elmondták, idén kiemelt figyelmet igyekeznek szentelni a fiataloknak.

A Szatmáron Gyártott az egyetlen ilyen jellegű termékkiállítás a régióban, június 24-én, péntek délelőtt 11 órakor pedig immár hatodik alkalommal nyitja meg kapuit a gazdasági szféra tagjai és az utca embere számára egyaránt. A helyszín idén is a 17-es lakótelepen található egykori Interex szupermarket épülete. Pontosabban annak egy része, másik részében ugyanis egy másik szupermarket működik.

„Mintegy 40%-kal kevesebb terület áll a rendelkezésünkre, mint tavaly", árulta el Markos Tibor, a társszervező Német-Román Gazdasági Egyesület alelnöke. „Sajnos továbbra is fennáll a korábbi években tapasztalt probléma: Szatmárnémetiben nincs egyetlen olyan épület sem, amely hasonló eseményeknek otthont képes adni", tette hozzá.

Pénteken és szombaton így az 56 kiállító cég 577 négyzetméteres területen kénytelen megosztozni. Ebből 150 négyzetméter jut a másik társrendező, a Kisiparosok Kamarája 18 cégének, árulta el Jozef Hölczli elnök. Köztük lesz négy tanácsadó cég is, amelyek európai uniós pályázatok, hitellehetőségek kapcsán állnak majd az érdeklődők rendelkezésére.

„Sajnos sok szatmári cég komoly pénzügyi és/vagy szervezési problémával küszködik, ezért komoly elégtétel számunkra, hogy a rendelkezésünkre álló területet maximálisan meg tudtuk tölteni", jelentette ki Hölczli.

„Dinamikusabb, a piachoz jobban igazodó, a kreativitás, az innováció iránt érdeklődő gazdaságra van szükségünk ahhoz, hogy versenyképesek maradjunk", magyarázta Markos. „A Szatmáron Gyártott igyekszik lehetőséget biztosítani a cégek számára a kapcsolati tőke növelésére, saját maguk megmutatására", tette hozzá.

Az expó fénypontjának igérkezik az a műszaki innováció bemutatása, amelyről a szervezők csak annyit voltak hajlajdóak elárulni, hogy "nem csak Romániában, de egész Közép-Kelet Európában újdonságnak számít".

A Szatmáron Gyártottat mindig jelentős kísérőprogramok jellemezték és nem marad el ez idén sem. Péntek délelőtt veterán autók vonulnak majd át Szatmárnémetin, az autócsodák az expo teljes ideje alatt megtekinthetőek lesznek a parkolóban. Pénteken 14 órától műhelybeszélgetést tartanak a fiatalok és a szakemberek megtartásáról, elvándorlásuk megakadályozásának lehetőségeiről.

A szatmári egyetemisták egyesülete, a SamStudia versenyt szervez fiatalok számára, amelyben kapcsolatfelvételt, az információszerzést, a reprezentációt gyakorolhatják a három fős csapatok. A győztes trió 1200, a második helyezett 900, a harmadik pedig 600 lejt nyer, árulta el Darian Ienasoiu.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal sem marad el a divatbemutató, amely szombat délután 17 órakor kezdődik. Az érdeklődők megtekinthetik Nicoleta Obis, Ciprian Craciun és az Inedit kollekcióit. A szervező Sorina Tulan elmondta, céljuk, hogy csökkentsék a távolságot a szatmári divattervezők és a szatmári termelők között.

Tekintve, hogy Szatmár megye egyik vezető iparága az autóalkatrészek gyártása, természetesen nem maradhat el az autósok kedvence, a Pit Stop sem. Az Autonet jóvoltából szombaton 11 és 18 óra között a legmodernebb műszerekkel bárki ingyen vizsgáltathatja meg gépkocsija lengéscsillapítójának állapotát, gumiabroncsainak kopottságát, akkumulátorának feltöltöttségét, fékolajának minőségét és a fényszórók beállítását. A vizsgálat során kapott értékeket látva a szakemberek elmondják azt is, mely az a terület, amely javításra szorul és javaslatokat tesznek, hogy min kellene változtatni a biztonságos közlekedés érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: