2011-01-19 18:47:33• hírek • Szatmar.ro

Laczkó Zsolt a Sampdoriához szerződött

A magyar és az olasz sportsajtó napok óta cikkezett arról, hogy a Sampdoria közel áll ahhoz, hogy leigazolja a Debrecen balszélsőjét, Laczkó Zsoltot. Az ügy végére aztán szerdán került pont, amikor a regnáló magyar bajnok a honlapján bejelentette: mindenben megegyeztek az olasz klubbal a 24 éves futballista ügyében.

Az 1986 decemberében született Laczkó a Ferencváros neveltje, 1999 és 2007 között nyolc évet töltött el a zöld-fehéreknél, mielőtt légióskodásra adta a fejét. Az akkor még inkább balszélső középpályás a görög Olympiakosztól kapott szerződést, de az athéniak rögtön kölcsönadták előbb a szintén görög Levadiakosznak, majd az angol másodosztályú Leicesternek. Laczkó előző csapatban hét, utóbbiban kilenc bajnokin lépett pályára, így egy év után az Olympiakosz sem tartott igényt szolgálataira. A fiatal játékos hazatért, ám nem a Ferencvároshoz, hanem a Vasashoz, ahonnan 2009-ben szerződött Debrecenbe. A Loki két esztendeje 200.000 eurót fizetett az angyalföldieknek a játékosért, akiből közben egyre inkább bal oldal védő lett, most pedig a genovaiak 830.000 eurót sem sajnálta érte.

Ezzel Laczkó lesz a Sampdoria történelmének sorrendben negyedik magyar labdarúgója, míg a harmadik ugye Koman Vladimir, így először szerepel két magyar egy időben a „blucerchiati" becenevet viselő együttesnél.

Az üzlet hátterének érdekessége, hogy a Sampdoria az Európa-liga meccsein figyelt fel Laczkóra, ám az ő posztján az a svájci Reto Ziegler szerepelt, aki korábban kijelentette: nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését. Így a nyolcszoros magyar válogatott klubváltása hetekig Ziegleren múlott, akit az olasz sajtó szerint már csak „centik" választanak el a Milantól. A piros-feketék 3,5 millió eurót fizethetnek a Sampdoriának a 25 éves futballistáért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: