2012-04-23 16:33:33• hírek • Szatmár.ro

Eltávolíttatná a város a rossz telefonfülkéket

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala írásban szólította fel a Rometelecom távközlési Rt.-t, hogy távolítsa el Szatmárnémeti közterületéről a megrongált, leszerelt, használaton kívüli telefonfülkéket, tekintettel arra, hogy egyesek ezek közül évek óta használaton kívül vannak, és csak rontják a városképet.

Az, hogy pontosan hány ilyen fülke van a városban, sajnos nem derült ki. Egy adott pillanatban  már úgy tűnt, a szolgáltató titokban szeretné tartani ezeknek a számát, ugyanis a személyes beszélgetéseket követően egy e-mail címet ajánlottak a figyelmünkbe, amelyet néha-néha ezért csak megnéz valaki. Talán.

Mindenesetre személyes tapasztalatunk szerint telefonfülkére nem igazán van már szükség a városban, az alacsony mobiltelefonos percdíjak szinte mindenkinek elérhetővé teszik a hosszú beszélgetéseket. Nem kell más, csak egy mobilkészülék, amelyekből egy használtat már tényleg elérhető áron lehet megvásárolni.

Az újságárusokkal folytatott beszélgetéseink azonban megcáfolták feltevésünket: a 10 lejes Romtelecom-kártyákat azért még vásárolják, s ez arra utal, hogy a fülkés telefonokat is használják.

A Polgármesteri Hivatal szándéka azonban így is megalapozott: a város bizonyos pontjain a évek óta nem működnek a készülékek, vagy folyamatosan össze vannak törve a fülkék - mint például a Szatmár Megyei Könyvtár épülete előtt.

Az újközpontban a fülkék jó állapotban vannak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: