2015-08-26 14:48:07• hírek • Szatmár.ro

La Damburi Zenei és Kulturális Fesztivál

A La Damburi Fesztivált idén augusztus 28-29-én szervezik meg, mindkét napon 16 órai kezdettel a 17-es lakónegyedbeli UFO Parkban, Szatmárnémetiben. A szervezők közleménye.

A fesztiválon egy sor olyan tevékenységben és eseményen vehetnek részt a fiatalok, amelyek arra hivatottak, hogy stimulálják a résztvevők hangulatát és kreatív gondolkodását. A szervezők arra bíztatnak mindenkit, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, ahol más, csillogó elmékkel együtt, tesztelhetik a képzelőerejük határait. Ez alatt a két nap alatt lehetőségük lesz arra, hogy különféle kezdeményezéseknek, workshopoknak és élő koncerteknek a részesei legyenek.

Ami a zenei részt illeti, augusztus 28-én 18 órától a a New Wave, a Hip-Hop, Rock és Funky stílusra koncentráltunk, amikor a választásunk az alábbi előadókra esett: Şuie Paparude (22 óra), Chimie&DJ Muh'Fucka, The HATS şi LS Band. Augusztus 29-én is komoly line-upot raktunk össze, hiszen 16 óra 45 perctől egymást követik a fiatalok számára sokatmondó előadók: Omul cu Şobolani (22 óra), Baby Elvis, Space Needle, Flare şi Poşta Mare.

Mivel mindig azt javasoljuk, hogy a fiatalok kreativitását támogatni, a tehetségüket és a művészet iránti hajlamaikat pedig bátorítani kell, ezért meghívunk minden olyan fiatalt, aki elég bátorságot érez magában ahhoz, hogy élőben mutassa meg tehetségét a két Omnipass által felállított színpadon.

Ugyancsak augusztus 29-én (éjfélkor) várunk mindenkit az Aqua klubban tartandó afterpartyra, amelynek a hajnalig tartó hangulat felelősei DJ Vlad Dobrescu és DJ Shorty. A belépő az afterpartyra 15 lejbe kerül, a jegyeket pedig az alábbi partnereinknél lehet beszerezni: The Line, Random Pub, Backdoor, District 15, Zeppelin. Augusztus 24-től ugyancsak a partnereinknél vásárolható meg az afterparty jeggyel együtt a fesztivál pólója, amely így 42 lejbe kerül, s ezáltal egyénenként is lehet támogatni a szatmári kulturális életet és a La Dâmburi közösségét.

A redenzvényen azonban lesznek még érdekességek. Gyere és készítsd el saját kezeddel az urbánus tarisznyád a "Crafting Traditions #4" műhelyében és mellette segíts megfesteni a világ legnagyobb ii-jét Iie Urbanaval együtt.

Ki ne emlékezne a gyermekkora legboldogabb pillanataira? A rendezvényen újraélheted ezeket cicázva, ugrókötelezve, gumizva, lábteniszezve, vízicsatázva, szappanbuborékot fújva, szembekötősdit, kidobóst játszva, de akár sárkányt eregetve is.

Azok, akik dinamikusabb mozgásformára vágynak, a Bubble FUN segítségével kiélhetik vágyaikat, hiszen egy hatalmas, felfújható gömböt ölthetnek magukra, de egyedi módon birkózhatnak, szumózhatnak, focizhatnak vagy gurulhatnak a megadott pályán.

Ám még ennél is többet kínálunk. Tőlünk nem kell üres kézzel hazamenned, hiszen elviheted a fesztivál emlékét a művészeinknek köszönhetően karikatúra, portré, henna tetoválás vagy DIY ékszerek formájában. De részt vehettek a Románia Photo Fesztivál kiállításán, hogy együtt támogassuk a fotózás kulturális és művészeti jellegét. A space painting bemutatója és műhelye is kiköltözik a fesztiválunkra a SprayARTist közreműködésével.

Mivel a sport hagyományosan része a fesztiválnak, minden szatmári fiatalt váunk a foci és streetball bajnokságunkra, ahol a legjobb csapatokat természetesen jutalmazzuk. A fesztiválon köszönthetjük a Parkour bemutatót is, amely lehetőséget ad az ország minden tájáról érkező 25 versenyzőnek, hogy megmutassák mire képes az emberi test egy kis kitartással és gyakorlással.

A projekt támogatói a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Dräxlmaier Group és a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: