2015-07-28 15:50:34• hírek • Szatmár.ro

Kutyaparkot hoz létre a Szamos-parton a Kutyás Gazdik Egyesülete

Valamivel több mint egy hónapja jegyezték be hivatalosan a Kutyás Gazdik Egyesületét, máris komoly munkába fogtak: a Szamos partján, a vasúti híd szomszédságában egy kutyás parkot hoznának létre, ugyanis szerintük nagyon nagy szükség van egy olyan helyre, ahol a kutyatartók és kis kedvenceik is találkozhatnának.

Igaz, hogy a hivatalos iratok az egyesület megalapításáról csak június hónapban készültek el, a szervezet alapítói azonban már jó ideje együtt szövögették a terveket annak létrehozásáról, működésről. Már a városnapokon és a Családi Hétvégén is ott voltak, együtt sétáltatták jól nevelt kutyáikat a tömegben, bebizonyítva: a felelős kutyatartó figyel az ebe viselkedésére, fontosnak tartja, hogy jól szocializált legyen.

Az egyesület nem csak összefogni szeretné a szatmári kutyás gazdikat, hanem népszerüsíteni is a felelősségteljes és kulturált kutyatartást. "Akik belépnek az egyesületbe, azok el kell fogadják a szabályzatot - ezt betartva ugyanis példát mutathatnak mindenkinek, eloszlatva a kutyásokkal kapcsolatos negatív előítéleteket" - magyarázza Crina Varga, az egyesület elnöke.

A szervezet legfrissebb terve egy kutyapark létrehozása, ahol nem csak az ebek játszhatnak, vagy sajátíthatják el a többi kutyával való kommunikáció alapjait, hanem a gazdik is zavartalanul játszhatnak vagy éppen idomíthatják, tanítgathatják kedvenceiket. A polgármesteri hivatal az egyesület rendelkezésére bocsájtott egy területet a Szamos mentén, a vasúti híd közelében.

A területen most egy kisebb dzsungel található, a tagság hamarosan megkezdi annak kitakarítását, amennyiben pedig bízni lehet a polgármesteri hivatal ígéretében, autóval is megközelíthetővé teszik majd a parkot. Ezen belül külön részt fognak elhatárolvni a kis- és a nagytestű kutyáknak, de külön hely áll majd rendelkezésre a problémás négylábúak rehabilitálására is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: