2010-12-29 19:11:44• hírek • Póti Orsolya

Milyen is egy relaxációs dobkoncert?

A már jól ismert dob- és ütőhangszerművész, Cserey Csaba, ismertebb nevén Csabcsy „A nyugalom hangjai" címmel interaktív relaxációs programot szervezett a szatmári közönségnek szerda este a G.M. Zamfirescu Kulturális Központban. A koncert különlegessége az volt, hogy a közönség együtt zenélhetett a művésszel.

Csabcsy végre a Szatmárnémeti zenekedvelő közösségét is beavatta jótékony hatású zenés programjába, melynek ötlete már évekkel ezelőtt megfogant benne. A zenésznek utazásai során sikerült olyan egzotikus, ősi hangszereket beszereznie, amelynek ritmusa és hangzása nagyon jó hatással van az emberre, jó közérzetet vált ki és belső harmóniát teremt. Ezek az ősi hangszerek a relaxációs dobkoncert alapjai, illetve olyan emberek, akik szeretik a zenét, élvezik a ritmust.

Amint megtudtuk „A nyugalom hangjai" címmel megrendezett relaxációs bemutatókoncert különlegessége abban rejlett, hogy nem csak a zenész teremtett nyugalmat ősi hangszereinek megszólaltatásával, hanem a közönség is bátran bekapcsolódhatott, ugyanis még a koncert elején mindenkinek jutott egy-egy különleges hangszer. Szép számú közönség volt kíváncsi a szerda esti koncertre, és bizonyára senki sem bánta meg, hogy eljött, mert a közös zenélés által sikerült igazán jó hangulatot teremteni.

Az efféle relaxációs hangzásterápiának Keleten nagy tradíciója van, és igen közkedvelt programmá vált a nyugat-európai országokban is, mivel egyre többen ismerik fel jótékony hatását. Cserey Csaba szerint a zene varázserejében ősidők óta hisznek az emberek; ő is hisz abban, hogy az ősi hangszerek, nagyon közel áll az emberhez, feloldják a nap mint nap felgyülemlett stresszt, szorongást.

A szerda esti rendezvény egy ízelítő volt a szatmári közönség számára. A bemutató koncert után szerdánként este 19 órától megszervezik ezt a különleges programot a G.M. Zamfirescu Kulturális Központba. A koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak.



Az ősi hangszerek megszólaltatásával enyhítette Csabcsy a felgyülemlett stress
zt




Sikerült igazán jó hangulatot teremteni a közös zenéléssel
Sikerült igazán jó hangulatot teremteni a közös zenélés által


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: