2016-06-27 12:18:40• hírek • Szatmár.ro

Különleges gyermeknap a Szejke-tanyán

A Borókagyökér Egyesület tanyáján szervezték meg a Szent József Gyermekrehabilitációs Központ gyermeknapját.

Különleges gyermeknapi programot szerveztek különleges gyermekeknek a hétvégén a Borókagyökér egyesület által működtetett Szejke-tanyán. Itt tartották ugyanis a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Szent József Gyermekrehabilitációs Központba járó gyerkőcöknek szervezett gyermeknapot. A Caritas, az Együtt-Egymásért Egyesület és a házigazdák sokféle programot szerveztek a sérült, vagy különleges nevelési igényű gyermekek és egészséges társaik számára.

A több mint 150 résztvevő számára előkészített szórakozási lehetőségeket felsorolni is nehéz lenne. Lehetett hintalovazni, kirakósozni, játszani a sajtfalon, papírforgót, similabdát készíteni. Készültek papírsárkányok, amelyek meg is küzdöttek egymással az égbolton, a gyerekek szőttek, rajzoltak, gyurmáztak, kötélveréssel karkötőt csináltak.

Érdekes programpont volt a küstősfánk-gyúrás és sütés, ami gyakorlatilag desszert volt - mint megtudtuk, a kicsik és kísérőik is imádták a házi kenyérből készített zsíros kenyeret.

"A gyermeknapnak olyan hangulata volt, hogy úgy érezzük, nagyon kell még ilyet szerveznünk"- mondta el a szatmár.ro-nak Szejke Judit szervező.

"A gyereknap az integráció nevében tellett. A sérült, fogyatékos gyerekeknek is el kell tudniuk fogadni az egészséges gyerekeket és fordítva - ezért voltak itt a csoporttársaik. A szülők számára is fontos lehet egy ilyen találkozás, hisz a fogyatékkal élő gyerekek szülei gyakran tapasztalják, hogy eltávolodnak a környezetüktől. Beszélgethettek, tanácsot kérhettek hasonló helyzetben lévő emberektől, ez mind mind nagyon fontos lehet számukra", magyarázta Bándi Andrea szociális munkás, az esemény egyik szervezője.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: