2016-02-04 14:07:10• hírek • Szatmár.ro

Közveszélyes a polgármesteri hivatal egyik szociális lakása

Csütörtök reggel egyszerűen kidőlt a szatmárnémeti Károlyi-köz (Kogalniceanu) utcában található egyik épület falának egy része. A polgármesteri hivatal tulajdonában levő épületnek ezen részében szerencsére nem lakott senki és a járdán sem tartózkodtak járókelők az eset időpontjában.

A Zrínyi (Retezatului) és a Károlyi-köz (Kogalniceanu) utcák kereszteződésében található az a XIX. századi épület, amelynek egyik fala csütörtök reggel megadta magát és leomlott. Emiatt a Károlyi-közben a helyi rendőrség lezárta a forgalmat, a további omlásveszély elhárítását követően lehet csak közlekedni majd az útszakaszon.

Szerencsére az épület ezen részében senki nem lakott, az alul téglából, de javarészt vályogból készült fal így nem okozott kárt senkiben, ugyanis  a járdán sem tartózkodott senki a kidőlés pillanatában.

Az épület tulajdonosa Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, az épületben szociális lakások voltak. Nemrég még három család lakott benne, kettő viszont a hivatal felszólítására elhagyta azt és egy másik szociális lakásba költöztek át. Egy család viszont nemet mondott a költözésre, bár két alternatívát is felajánlott nekik a hivatal. Nekik most sincs kedvük költözni, hiszen az épület épebbik, a Zrínyi utcai részében laknak.

Ennek ellenére költözniük kell. Mint Dorel Coica polgármester kijelentette: a ház életveszélyes, ezért erélyesebb fellépéssel fogják elköltöztetni az ottlakókat egy másik szociális lakásba. A folytatásban pedig le fogják bontani az egykoron szebb időket látott házat. "Lebontjuk az épületet, de nem hagyjuk parlagon a területet, kielemezzük majd, hogy mit kellene oda építeni", fogalmazott Coica.

Kidőlt egy ház fala a Koganiceanu utcában

Kidőlt egy ház fala a Koganiceanu utcában

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: