2014-07-28 16:28:47• hírek • Szatmár.ro

Közösségben élő hit

Isten a szeretetét emberek által mutatja meg, közösségben, csoportban egymás hite is erősít, táplál - hangzott el az egyhetes erdődhegyi alapkurzus záró kiértékelésén a résztvevőktől.

A szentignáci lelkigyakorlatokról és a csoportéletről tartottak alapkurzust július 22. és 27-e között az erdődhegyi Helga Winter Közösségi Házban. A Világiak Irodája szervezésében, Sr. Irene Luster-Haggeney nővér, Dr. Ágoston Ferencz krasznabélteki plébános és Kujbus Márta felnőttpasztorációs referens kísérésével zajlott rendezvényre a Szatmári- és a Gyulafehérvári Egyházmegyéből is érkeztek résztvevők.

Az öt nap során impulzusokat kaptak a szentignáci lelkiségből, egyénileg, csendben, valamint csoportban gyakorlatokat végeztek, imamódokkal ismerkedtek, közös szentmisén vettek részt. Szintén fontos eleme volt a rendezvénynek a csoport életének alakulási fázisaiba való betekintés, valamint az egyéni élet döntéseinek, a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolat alapján történő meghatározása.

Mindezek által úgynevezett szentignáci lelkigyakorlatos folyamaton mentek át, megtapasztalva, milyen nagy segítség lehet a hit megéléséhez a hétköznapokban egy csoporthoz, közösséghez való tartozás. Megosztásaikban többen elmondták, hasznosnak érezték a csend és a közösség hatásának megtapasztalását: "Isten mindig velünk van, akkor is, amikor elhagyatva érezzük magunkat. Ilyenkor még nagyobb szükségünk van az emberekre, akik a hitet erősíthetik bennünk. Isten, a szeretetét emberek által mutatja meg, a szeretettel szemben pedig nem lehetünk közömbösek. A nehézségekből így új élet születhet, egy minden addiginál inkább Jézusra hagyatkozó."

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében rendszeresen szerveznek szentignáci lelkiségre épülő programokat.

A tábor résztvevői

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: