2009-03-15 16:09:24• hírek • Szatmár.ro

Közösen ünnepeltek Szatmárudvariban

A helyi református és római-katolikus közösség együtt ünnepelt szombaton Szatmárudvariban.

A református templomban 13 órától kezdődő ünnepi megemlékezésen Fagea László római-katolikus plébános prédikált. A lelkipásztor az identitás megtartásának a fontosságáról beszélt 1848-1849 kapcsán, rámutatva: Szatmárudvariban sok olyan magyar gyerek van, akit román iskolába járatnak a szülők. A plébános szerint az összetartás az, ami kiutat jelenthet ebből az állapotból, és épp ez az üzenete a 160-161 évvel ezelőtti forradalomnak-szabadságharcnak.

Mihály István református lelkész üdvözlő beszéde után Lieb-Nemes Zsolt tartott előadást a történelmi eseményekről, a március 15-i megemlékezések fontosságáról.

- Március tizenötödike az az ünnep, amely mindigis összetartotta a magyarságot, függetlenül az ideológiáktól, politikai hovatartozástól. Bár egyesek újabban kezdik ismét politikai nézeteik hirdetésére felhasználni ezt az alkalmat, reméljük, március tizenötödike emléke felülkerekedik ezeken az ellentéteken.

A római katolikusok és a reformátusok kulturális műsora következett, ami után az egyházközségek és az RMDSZ helyi képviselői .

Reformátusok és katolikusok együtt ünnepelték a nemzeti ünnepet

Megkoszorúzták a templom falán lévő helyi hősök emléktábláját

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: