2009-02-20 16:54:42• hírek • Czinzel László

Közösen fogják használni a Kölcsey épületét

Régóta húzódik a Kölcsey Ferenc Főgimnázium jelenlegi épületének ügye, hiszen az épületet a Református Egyház visszaigényelte, és visszakapta, ugyanúgy ahogy a Speciális iskola épületét és az egykori Zene és Képzőművészeti Líceum két épületét is.

A.Zene- és Képzőművészeti Líceum két évvel ezelőtt költözött ki a Piata Pacii-n található visszaszolgáltatott épületekből, helyére a Református Gimnázium költözött be. Az elmúlt hetekben döntés született arról is, hogy a Speciális Iskola épületét is használatba szeretnék venni.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületével kapcsolatban péntek délután kompromisszumos megoldás született: az épületet a tervek szerint a következő tanévtől a jelenleg ott tartózkodó tanintézmény és a Református Gimnázium közösen fogja használni - mondta el a Szatmár.ro hírportálnak Kónya László Főtanfelügyelő-helyettes. Ez azt jelenti, hogy a két tanintézmény közösen használja majd a jelenlegi Kölcsey udvarát, dísztermét, könyvtárát, a kazánházból tornateremmé alakított épületet és a tanári szobát is.

A jelenlegi Református Gimnázium épületében található tanári szobát osztályteremmé alakítják és osztálytermeket fognak kialakítani a jelenlegi Speciális Iskola épületében is. Ezeket az ingatlanokat is közösen használja majd a két magyar tanintézmény.

A sérült diákok iskolájának tanulói kényszermegoldásként a Könnyűipari Líceum bentlakásának az épületében fognak majd tanulni, attól a pillanattól kezdődően, hogy a bentlakáson felújítási munkálatokat végeztek, és osztálytermeket hoztak létre. Kónya László a Speciális Iskola költözését is a nyári vakáció idejére jósolja.

Kónya azt is elmondta, hogy ilyenformán a Piata Pacii-n egy magyar iskolaközpont kialakítására lesz majd lehetőség, amelyik a bővítés miatt jóval több diákot fog majd befogadni, mint eddig a Kölcsey és a Református Gimnázium.

A Kölcsey Főgimnázium udvara és épülete. Közösen fogják használni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: