2014-07-18 12:21:45• hírek • Szatmár.ro

Közigazgatás szakon még vannak szabad állami helyek

Sokaknak nem sikerült az érettségi, emiatt kevesen jelentkeznek az egyetemekre.

Regionális beiratkozási központként működik a BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozata: itt a hétvégén és még hétfőn is 9 és 15 óra között lehet beiratkozni a tudományegyetem bármely szakára, így megtakarítva az utazás kötségeit. Több szakra már lezárult a beiratkozás, de néhány szakra még várják a jelentkezőket.

A Szatmár.ro reginkább arra volt kíváncsi, hogy a megyeközpontban működő szakok esetében mekkora az érdeklődés, tekintve, hogy az érettségi vizsgán sokan buktak - emiatt pedig kevesebb végzős került egyelőre felsőoktatás-közelbe.

A BBTE kihelyeztt tagozatának Közigazgatás-szakát vezető Suta Stefantól megtudtuk: valóban komolyan befolyásolta a sokak számára túl nehéz érettségi a jelentkezők számát. A Közigazgatás szakon még az államilag finanszírozott helyekre sincs elég jelentkező magyar szakon - a 15 helyre eddig csak öt jelentkező van. Felvételizni közigazgatásra nem kell, csak beiratkozni, amit még hétfőn is meg lehet tenni.

Az Óvoda- és Iskolapedagógiai szakon az állami helyekre túljelentkezés van - tudtuk meg Végh Balázs Béla adjunktustól. Ő felhívta a figyelmet: levelezői szakra viszont még vannak szabad helyek. A "levelezős" diákok közül tízen havi 750 lejes ösztöndíjban részesülnek a BBTE részéről, ráadásul a távoktatáson tanulók egy-egy táblagépet kapnak az egyetemtől, hogy könnyebb legyen számukra a tanulás és az információtárolás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: