2015-07-27 12:16:54• hírek • MTI

Diplomáciai botrány lett Orbán Facebookra feltöltött képéből

A román külügyminisztérium Facebook-bejegyzésben kifogásolta vasárnap, hogy Orbán Viktor saját közösségi oldalán olyan, a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn készült fotókat is közzétett, amelyek Bukarest szerint revizionista jelképeket tartalmaznak.

Orbán Viktor oldalán kéttucatnyi hangulatkép jelent meg az erdélyi szabadegyetemről: az egyik felvétel egy jelvényárus portékáját ábrázolja, aki Nagy-Magyarország-térképét megjelenítő kitűzőket is árul, másutt pedig székely zászlók láthatók.

"Sajnos alig egy nappal azt követően, hogy a pragmatizmus és a hatékony román-magyar kapcsolatok mellett emelt szót, a magyar miniszterelnök Nagy Magyarország- és Székelyföld-jelképeket tartalmazó képeket jelentetett meg Facebook-oldalán" - olvasható a román külügyi tárca bejegyzésében. A román külügy ezt revizionista jelképek népszerűsítéseként értékelte, amit elfogadhatatlannak nevezett.

Történelmi jelképek szerepelnek a kormányfő közösségi oldalára feltöltött fotókon - válaszolta az MTI megkeresésére hétfőn Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője, miután a román külügyminisztérium előző nap kifogásolta Orbán Viktor Tusnádfürdőn feltöltött fotóit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: