2016-09-10 21:35:30• hírek • Szatmar.ro

Közel félezer motoros vonult végig Szatmáron elhunyt társaikra emlékezve

Megindító és nemes gesztusra szánta el magát a szatmári Eagles Bikers motorosklub tagsága: noha szerencsére közülük senki nem vesztette életét, emlékművet állítottak elhunyt társaiknak. Az eseményt közel félezer motoros tisztelte meg jelenlétével - nem csak Szatmár megyéből.

Érkeztek motorosok a szomszédos megyékből, Biharból, Szilágyból, de szép számmal jöttek a határ túloldaláról, Magyarországról is. A résztvevők számát figyelembe véve talán nem túlzás azt állítani, ez volt a legnagyobb motoros esemény, amit Szatmáron valaha szerveztek. Az Október 25. tér dugig megtelt a kétkerekűekkel, olyan volt a város új központja, mint egy hatalmas hangyaboly. Csillogtak-villogtak a motorcsodák, mint egy páncélos lovashadosztály.

A mintegy négyszáz motoros 14.00 óra körül hagyta el a városközpontot. Végighaladtak a Batizi úton, onnan a Golescu-hídig, majd Szatmárhegy felé vették az irányt.

Itt, Szatmárhegyen, a görög katolikus temetőben állították fel ugyanis az elhunyt motorosok emlékművét. Hogy miért pont oda? „Pusztán a véletlen műve", magyarázza Wolf Sándor, a klub alelnöke. „Mivel az előző városvezetés nem volt fogékony az ötletre, más helyet kellett keresnünk. Egyik klubtag mesélt az elképzelésről egy ismerősének és ő vetette fel az ötletet. Így esett a választás Szatmárhegyre. Amúgy mindent, a tervezést, a kivitelezést, az építést, a finanszírozást mi végeztük", magyarázta Wolf.

A helyszínre érve felavatták az emlékművet, majd a község sportpályáján minden részvevőt szeretetpálinkával és bográccsal vártak. Koncertek, igazi buli zárta a napot - aki pedig akart, az sátorban alhatott.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: