2014-07-24 14:46:19• hírek • Kocsis Zoltán

Közel a történelmi minimumhoz, mégis sárga kódjelzés

Ellentmondásos helyzet alakult ki az elmúlt napokban-hetekben Szatmár megye két jelentősebb vízfolyása, a Túr és a Kraszna kapcsán. Noha a vízhozamuk nemrég még a történelmi minimumot veszélyeztette, jelenleg sárga figyelmeztetőkód érvényes rájuk.

Az utóbbi két hét jelentős csapadéka után a Megyei Vízügyi Igazgatóság ugyanis szerdán sárga kódjelzést kapott az országos hatóságtól. Ez nem vonatkozik a megye legnagyobb vízfolyására, a Szamosra, csakis a Túrra és a Krasznára.

Vasile Andries, a megyei igazgatóság vezetője azonban igyekezett megnyugtatni a kedélyeket. Sem a Szamoson, sem a Túron, sem a Krasznán nincs áradásveszély! Annál is inkább, mivel néhány héttel ezelőtt mindhárom vízfolyás esetében inkább a vízszint történelmi negatív rekordja forgott veszélyben.

Miként magyarázható akkor a hatóság óvatossága és a sárga kódjelzés? Azzal, hogy jelentős mennyiségű csapadék esetében a következő napokban előfordulhat, hogy a Túr és a Kraszna egyes helyeken elhagyja medrét és elönti a környező mezőgazdasági területeket, magyarázta a szakember.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: