2016-06-30 12:12:14• hírek • Czinzel László

Közel 50 ezer nézője volt a Harag György Társulatnak

A következő évadra vonatkozóan újabb bérletek indítását is tervezi a társulat.

A szerdán megtartott sajtótájékoztatón kiderült: a társulatnak az idei színházi évadban 18 bérlete (felnőtt, középiskolás, ifjúsági, kisiskolás, nagybányai, tasnádi és óvodás bérlet) és összesen 7110 bérletese volt. 48 007 néző követte figyelemmel társulatunk produkcióit, melyből 12 355 diáknéző volt, és 11 600-an különböző vendégjátékok során láthatták előadásainkat. A székhelyen kívül 61, a székhelyen pedig 173 előadást játszott a társulat - így összesen 234 alkalommal léptek a közönség elé, nem csak Szatmárnémetiben, hanem Erdélyben és Magyarországon is.

A több mint 48 ezer néző egyébként abszolút rekordnak számít - valószínűleg van összefüggés ez ügyben azzal is, hogy rekord számú előadást mutatott be az évadban a társulat.

A Stier Péter adminisztratív igazgató a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a következő évadra vonatkozóan sok kérés érkezett új bérletek indítása kapcsán. A most lezáruló évadben bemutatott előadások sikere mellett oka lehet a megnövekedett érdeklődésnek az is, hogy szeptembertől a frissen felújított színházépületben játszik majd a társulat.

Stier és a társulat művészeti vezetője, Bessenyei Gedő István ezzel kapcsolatban megnyugtatta a hűséges bérleteseket: akik a Szakszervezetek Művelődési Házában töltött időszak alatt is bérletesek maradtak, visszakaphatják egykori helyeiket az Északi Színház nézőterén. "Hosszú idő után újra használhatóvá vált a kakasülő - oda nem tervezünk bérleteket eladni, viszont a jegyet váltók számára ott bármelyik előadásra biztosíthatunk majd helyet" - magyarázta Bessenyei.

Kiderült az is, hogy a 2015/16-os színiévadban a Harag György Társulatnak 164 661 lejnyi vissza nem térítendő támogatást sikerült pályázati alapokból lehívnia. "A társulat saját bevétele 400 ezer lej körül volt, ezt gyakorlatilag több mint 30 százalékkal tudtuk megtoldani a megnyert pályázatok segítségével" - mondta Stier.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: