2015-02-16 15:27:08• hírek • (x)

Kötelező lett a gyerekülés - szerezd be az Autowebshoptól

Érvénybe lépett az új KRESZ: a 135 centinél alacsonyabb gyermekeknek gyerekülésben a helyük!

Február 15-én léptek életbe Romániában a közúti közlekedés új szabályai, melyek ugyan a sokak által emlegetett horribilis bírságokat nem hozták be, de egy nagyon fontos változtatásról mindenképp beszélhetünk. Eszerint már csak gyerekülésben lehet szállítani a 135 centiméternél alacsonyabb gyermekeket, s bár bizonyos esetekben a biztonsági öv is elegendő, a szakemberek szerint is a legjobb és legbiztonságosabb a gyerekülés használata.

A speciális ülést a gépkocsi hátsó ülésére kell bekötni. Az új rendelkezés ugyanakkor nem tiltja a gyerekülés első ülésen való elhelyezését sem, ha azt a menetiránynak háttal rögzítik, és kikapcsolják a légzsákot. A szabályt megsértő autóvezetők 390 és 487 lej közötti bírságra és három büntetőpontra számíthatnak.

Valóban azonban egy felelősségteljes szülőnek nem is érdemes a pénzbüntetésről beszélni. A szülőnek ugyanis nincs drágább a gyermeke életénél és biztonságánál! A gyerekülés pedig sokkal jobban védi a gyermek épségét, mint bármi más.

Az Autowebshop.ro autós webáruház kínálata nemrégiben gyerekülésekkel bővült. A szatmárnémeti székhelyű internetes vállalkozás választékában szerepelnek a CotoBaby ülések, illetve a gyerekülések világában szintén prémium-márkának számító Recaro ülések. Bármelyik típus megvásárlása esetén a házhozszállítás ingyenes, így igazából különösebb energia-befektetés nélkül szerezhetjük be a gyermekünk biztonságát jelentő gyerekülést.

A webáruház egyéb baba-kiegészítőkkel is bővült: pár kattintással megvásárolhatók a Thule, valamint az Njoy márkáju babakocsik is, amelyek könnyen összecsukhatók és szétnyithatók, így nagyon egyszerűen szállíthatók bármilyen autótípusban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: