2013-11-15 22:03:54• hírek • Szatmár.ro

Kortárs komédiát mutattak be

A tavalyi évadban nagy sikerrel játszott Világjobbítók szerzőjének egy másik művét, a közismert és közkedvelt Finitot tűzte műsorára a 2013/2014-es évad második nagyszínpadi premierjeként a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

A Tasnádi István által írt verses komédiát pénteken 19 órától mutatta be a társulat a Szakszervezetek Művelődési Házában. Az előadást Tasnádi Csaba, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgató-főrendezője vitte színre, aki már visszatérő vendégnek számít Szatmárnémetiben, hiszen korábban olyan nagysikerű produkciókat rendezett a társulatnál, mint a Világjobbítók, a Malacbefőtt vagy a Mesék a hazugságról.

A Finito verses komédia, vagy - a szerző játékos meghatározása szerint - pszeudo-molière. A darab központi alakja Blondin Gáspár „kiábrándult nagyábrándi lakos", aki negyvenéves munkanélküli, és aki egy, a feleségével átveszekedett este után bezárkózik a budiba és öngyilkossággal fenyegetőzik. A normalitás szabályai ellenére környezete bíztatja őt esztelen tervében, ugyanis mindenki az ő halálában látja saját boldogulásának lehetőségét. Közben váratlan látogatók jelennek meg a háza körül, és furcsábbnál furcsább ajánlatokkal bombázzák az öngyilkosjelöltet. Lassan, de biztosan válik teljes káosszá a Blondin-házaspár élete. A Tasnádi-fivérek jegyezte kortárs magyar dráma és a belőle készült színházi előadás, napjaink jellegzetes karaktereivel és szellemes formában feldolgozott problémamegoldási stratégiáival felhőtlen, felszabadult színházi élményt kínál.

A Finito rendezője Tasnádi Csaba, játékmestere Csiki Zsolt, látványtervezője Varjas Zsófi, zeneszerzője Szemenyei János, balettmestere Gabriela Tanase; az előadás ügyelője és súgója Dobos Kata.

Szereplők: Lőrincz Ágnes - Poór Lili-díjas, István István, Kovács Éva - Poór Lili-díjas, Gaál Gyula, Nagy Orbán, Gál Ágnes, Rappert-Vencz Gábor - Kovács György-díjas, Varga Sándor, Bándi Johanna, Bodea Tibor, Marosszéki Tamás, Poszet Nándor, Crăciun Catinca m. v., Vadnay Dorka Kincső m. v.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: