2014-07-31 22:14:53• hírek • Kocsis Zoltán

Korrupciós eljárás a leköszönt szatmári csendőrparancsnok ellen

Korrupciós botrányba keveredett Gheorghe Avram, a Szatmár Megyei Csendőrség nemrégen leköszönt parancsnoka. Avram és két társa ellen a tasnádi csendőrbázis átalakítása körüli törvénysértések miatt indított eljárást az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA). Ügyüket a Kolozsvári Katonai Törvényszék tárgyalja.

A DNA ügyészeinek vádja szerint Avram, korábbi helyettese, Petru-Radu Leucuta és a tasnádi bázis korábbi adminisztrátora, Liviu-Virgil Poptean 2011-2012-ben jelentős mennyiségű ócskavasat adott el, az innen befolyt összeget pedig egymás között osztották szét. Az ügynökség nyomozati anyaga szerint a három bűntárs összesen 21.383,02 lej kárt okozott a csendőregységnek, egyszersmind 17.149,02 lejnyi illegális jövedelemre tett szert. Popteant  továbbá okirat-hamisítással is vádolják, ő volt az, aki beszerezte azokat a hamis számlákat, amelyek kisebb mennyiségű eladott ócskavasat dokumentáltak.

Érdekesség, hogy mindhárman idén vonultak nyugdíjba. Az 52 éves Avram 32 év szolgálat után vonult június elején tartalékos állományba - azt követően, hogy egy évtizeden keresztül vezette a Szatmár Megyei Csendőrséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: