2008-02-13 14:48:05• hírek • István Löchli

Környezetvédelmi kezdeményezések

 Újrahasznosított fénymásolókból készülnek a Canon új napelemes számológépei.

Új számológépek bemutatásával tanúsítja a környezetvédelem iránti elkötelezettségét a Canon. A kimustrált Canon fénymásoló gépekből származó, újrafelhasznált anyagokból készült három új számológép.

A LS-8TCG, HS-1200TCG és TS-1200TCG modellek műanyag elő- és hátlapja teljes mértékben a használt Canon fénymásoló berendezések újrahasznosításával készült. Emellett a csomagolást és a felhasználói kézikönyveket is újrafeldolgozott papírból gyártják a hulladék mennyiségének minimalizálása érdekében. Minden termék kettős áramellátással – egyrészt napenergiával, másrészt cserélhető elemmel – üzemel.

A számológépek – amelyek megfelelnek az ISO 14001 környezetirányítási tanúsítvány követelményeinek – ideálisak olyan kormányhivatalok, közintézmények és gazdasági szervezetek számára, amelyek környezetbarát beszerzési politikát követnek, de a környezettudatos egyéni felhasználók is vonzónak találhatják. A Canon elkötelezettségét ezen új termékek iránt azzal is igyekszik kifejezni a vállalat, hogy a szokásos egy év helyett hároméves jótállást biztosít a modellekhez.

A Canon új, környezetbarát számológépcsaládja csak egy azon környezetvédelmi kezdeményezések közül, amelyeket a vállalat a Factor 2 program keretében folyamatosan alkalmaz. A Factor 2 program egy átfogó rendszer, amelynek követésével a vállalat arra törekszik, hogy megduplázza az összes üzleti csoport környezeti hatékonyságát a 2000-ben mért értékhez képest. Ennek értelmében a Canon a CO2 kibocsátást 2010-re 50%-kal kívánja csökkenteni a 2000-es értékhez képest.
A kitűzött cél elérésére tett erőfeszítések már kézzelfogható eredményeket mutatnak. A Canon irodai üzleti megoldásai energiahatékonyság szempontjából a piac vezető termékei. Az i-SENSYS lézernyomtatók a hagyományos rendszerekkel szemben 75%-kal kevesebb energiát használnak.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: