2011-10-27 10:51:37• hírek • Póti Orsolya

A könyvtárban nem unatkozol!

Illusztráció
Illusztráció

A Szatmár Megyei Könyvtár „A könyvtárban nem unatkozol" elnevezésű projekt keretében különböző programokkal készül a szatmári gyerekeknek és fiataloknak. Célja, hogy népszerűsítse a könyvtárlátogatást, és nem utolsósorban a könyvolvasást a fiatalok körében. Ahhoz, hogy a vezetőség egy jól felszerelt, modern könyvtárat tudjon kialakítani a Te szavazatodra is szükség van!

Interaktív játékok, workshopok, filmvetítések és egyéb érdekes tevékenységek várják azokat a szatmári fiatalokat, akik a könyvtárba látogatnak. A programokat egy nemrégiben indult projekt keretében szervezi a Szatmár Megyei könyvtár vezetősége.

„A programok célja, hogy a könyvtárat egy olyan hellyé változtassuk, ahol a fiatalok jól érzik magukat, találkoznak egymással és különböző tevékenységekben vesznek részt. Szeretnénk, ha idővel a megyei könyvtár a szatmári fiatalok egyik legnépszerűbb központi találkozóhelyévé váljon, és hogy rutinszerűen térjenek be hozzánk az érdeklődők." - nyilatkozta Ardelean Mircea, a könyvtár igazgatója.

A projekt bekerült egy nemzetközi vetélkedőbe, amelyet, ha megnyer 20.000 dollár áll a vezetőség rendelkezésére. „Ha sikerül megnyernünk a versenyt, az összeget modern számítástechnikai felszerelésekre, karaoke szettre, kivetítőre, fényképezőgépekre és videokamerákra, új filmekre és játékokra, és oktatási programokra fordítjuk, amelyekhez a fiatalok ingyen hozzáférhetnek." - mondta el Raluca Istrate, projektvezető.

Ahhoz, hogy a könyvtár megnyerje ezt a projektet szükség van a szatmáriak szavazására. Kattints ide és szavazz Te is a projektre, hogy támogasd a Szatmár Megyei Könyvtár kezdeményezését. A linket barátaidnak, ismerőseidnek is elküldheted, hogy ők is szavazzanak.

„Szeretnénk, ha minél több fiatal szavazna, azért, hogy egy jól felszerelt könyvtárat, egy népszerű találkozóhelyet alakíthassunk ki a város szívében." - nyilatkozta Istrate.


A Szatmár Megyei Könyvtár

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: