2015-03-05 12:35:21• hírek • Szatmár.ro

Könyvbemutató a Szent István Körnél

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye népművészetéről mutatnak be könyvet március 11-én 17 órától.

Több mint 10 éves kutatómunka eredményeit foglalja össze a csaknem 800 oldalas, színes képekkel gazdagon illusztrált monográfia. 12 szerző 19 tanulmánya mutatja be a szomszéd megye népi művészetét, köztük a történeti Szatmár megye nyugati, alföldi tájegységeit, amelyek még ma is annyi szállal kötődnek a megye romániai részeihez.

Fontos és alapos számbavétele e munka a népi kultúra tárgyi világának, épített környezetének, történeti gyökereinek és tágabb társadalmi vonatkozásainak.

A kötet bemutatójára a Szent István Kör rendezésében kerül sor március 11.-én, 17.00 órától a szatmárnémeti RMDSZ székházában (M. Viteazu/Rákóczi u., 10 sz.). A megjelenteket dr. Szőcs Péter Levente múzeumigazgató, a kör elnöke köszönti, majd a kötetről beszél a szerkesztő, dr. Ratkó Lujza, a nyíregyházi Jósa András Múzeum néprajzos muzeológusa, valamint dr. Szilágyi Levente, az MTA Néprajzi Intézetének munkatársa.

A kötetek a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatók, további információk a kötetről pedig a Jósa András Múzeum honlapján érhetők el.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: