2014-04-23 11:06:15• hírek • Szatmár.ro

Könnyed bőrápolás

Mindig jó alapos bőrtisztítással kezdje és fejezze be a napot. A szennyeződés, a por, valamint az éjszakára el nem távolított festék olyan, mint a méreg és árt az arcbőrnek. Ahhoz, hogy ismét felfrissüljön, nagyobb gondot kell fordítani a tisztán tartására. Ehhez adunk néhány hasznos tippet.

A bőrre rakódott por és a make-up eltávolítása, alapos tisztogatást igényel, ezért az arclemosót egy kozmetikai kefével jól dörzsöljük be a bőrbe, majd néhány perc után mossuk le meleg vízzel.

Lefekvés előtt soha ne feledkezzünk el a szempillatus lemosásáról. Erre a célra a legjobb a gyenge babaolajjal átitatott vattacsomó. Ha a szempillafestéket nem mossuk le éjszakára, a pillák letöredeznek, és ezt egyik nő sem szereti.

Arcvízzel benedvesített vattacsomóval töröljük át az arcunkat, ez leszedi a maradék festéket is. Utána kenjük be bőrünket a szokásos éjszakai krémmel.

Az egyik leghatásosabb módszer az arcszauna, mivel a gőz kitágítja a pórusokat és ezzel kimossa a mérgező anyagokat. Erre kiváló gyógynövény a kamilla, ami nyugtatja a bőrt, a rozmaring és a kakukkfű, mert leszárítja a pattanásokat és a vérkeringést is élénkíti.

Abban az esetben, ha a bőrünk hámlik vagy száraz, ajánlatos hetente egyszer mélytisztítást végezni vagy maszkot használni. Ez lehet krémszerű vagy lehúzható is, csak arra vigyázzunk, hogy bőrtípusunknak megfelelő legyen.

Ha ezeket az apró, de annál lényegesebb mozzanatokat, tippeket elvégezzük, akkor arcbőrünk megőrzi frissességét és rugalmasságát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: