2017-01-05 10:59:24• hírek • Kocsis Zoltán

Komoly gondot okozott a havazás a megye keleti részén

fotó: Digi24
fotó: Digi24

Avasfelsőfalu és Lajosvölgy között két kotrógép járta az országutat szerda délután, este és csütörtök hajnalban, mégis sokáig meglehetősen nehezen lehetett közlekedni az útszakaszon. Ami valamelyest érthető is, hisz Szatmár megye keleti részén néhol közel fél méter hó is hullott.

„Egyes útszakaszokon negyven centiméternyi hó is hullott. Ennek ellenére nem voltak komolyabb gondok, az utat nem kellett egy pillanatra sem lezárnunk", jelentette ki megkeresésünkre Ardelean Petre, az Országos Útügyi Vállalat Szatmár megyei kirendeltségének vezetője.

Elmondása szerint - ellentétben a máramarosi szakasszal - a DN 19-es országút szatmári részén mindössze két teherautó szorult segítségre. Ők lehúztak az úttest szélére, ahonnan az út letisztítását követően a hókotrók vontatták el, magyarázta Ardelean.

A szakember elmondta, szerda reggeltől csütörtök reggelig összesen 215 tonna sót szórtak szét megyeszerte az országutakon.

Folyamatosan szórják a csúszásgátló anyagot a megyei utakon is, tekintve, hogy rendkívüli hideg időjárás várható a hét végén. Erről már Ioan Rus, a megyei tanács alelnöke beszélt. Elmondása szerint elsősorban az Avasújváros, Vámfalu, Avasfelsőfalu, Kőszegremete, Avasújfalu által határolt térségben hullott jelentős mennyiségű hó.

„A hókotrók egész éjszaka az utakon voltak. A megyei tanács figyelemmel követte a fejleményeket és azt kell mondjam, jól dolgoztak. Az országúttal ellentétben a megyei utakon semmilyen probléma nem volt", mondta Ioan Rus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: