2016-01-07 11:16:02• hírek • MTI

Komoly gondot okoz a havazás Magyarországon

Komoly gondot okoz a havazás Magyarországon, ahol Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyékben több település maradt áram nélkül és akadozik a vasúti közlekedés is.

Baranya megye harminchét településén áramkimaradásokat okozott a csütörtöki havazás - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kasza Anett elmondta, hogy a havazás következtében leszakadó vezetékek miatt Pécs, Mohács és Siklós térségében harminchét településen van zavar az áramszolgáltatásban. Az áramkimaradás mintegy 6500 fogyasztót érint. Az áramszolgáltató dolgozik a hiba elhárításán.

Tolna megyében, Dombóvár mellett Szálkán és Pörbölyön is áramkimaradások vannak. Az E.ON munkatársai és alvállalkozói teljes létszámban dolgoznak az üzemzavarok elhárításán. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte, hogy csütörtök reggel még a megye tíz településén több mint 2600 fogyasztót érintett az áramszünet. Az utak ugyanakkor járhatóak, a közútkezelő éjszakai munkavégzése nyomán és a jelenlegi szórás hatására a fő- és mellékutak vizesek, nedvesek, azokon a területeken, ahol most is havazik, havasak, latyakosak - tette hozzá.

Kovács Andrea megyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte: a tűzoltókat a megye egész területén hajnal óta több helyszínre riasztották a forgalmat akadályozó letört faágak, kidőlt fák, valamint vezetékre szakadt faágak eltávolításához.

Áramellátási zavarokat okoz a havazás és a jegesedés Bács-Kiskun megye több településén is, az EDF DÉMÁSZ szakemberei csütörtök hajnal óta megerősített létszámmal dolgoznak a hibák elhárításán. A tájékoztatás szerint a cég egész szolgáltatási területén gondokat okoz az éjszaka kezdődött, erősödő havazás és jegesedés. A legtöbb üzemzavart Bács-Kiskun megyében kell elhárítania a hajnali 3 óra óta a megyei katasztrófavédelemmel együttműködve, megerősített létszámmal dolgozó szakembereknek, miután a többi között Kiskunfélegyháza, Izsák, Hajós, Orgovány, Soltvadkert és Kunfehértó térségében is több helyen fa dőlt a hálózatra, ami vezetékszakadást, oszloptörést okozott.

Fakidőlés miatt viszont Orfű és Magyarhertelend között félpályás útlezárás van, de Mohácson és Kisnyárádon is fákat távolítanak el az útról a tűzoltók.    Csütörtök reggelig harmincöt hasonló útakadályt szüntettek meg Baranya közútjain.

A Mávinform korábban arról tájékoztatott, hogy Somogyban a Barcs és Középrigóc, a Sellye és Szentlőrinc, a Bóly és Villány, a Somogyszob és Nagyatád, valamint a Barcs és Babócsa közötti vonalakon nem közlekedhetnek fakidőlések miatt a vonatok.

A Pécs-Dombóvár vonalon, Abaliget és Godisa között kidőlt fa akadályozza a vonatközlekedést, a felsővezeték is megsérült - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök reggel az MTI-t.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: