2014-10-23 11:11:47• hírek • Kocsis Zoltán

Kommandósok csaptak le a szatmári egészségügyi maffiára

Csütörtök hajnalban tizennyolc házkutatást tartott a szatmári rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya Szatmárnémetiben és Sárközújlakon. Információink szerint a hatóság a megyei kórház és a megyei egészségbiztosítási pénztár magas rangú munkatársai ellen vizsgálódik.

A Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint október 23-án, csütörtök kora reggel tizennyolc házkutatást tartottak Szatmárnémetiben és Sárközújlakon. A gyanú szerint ugyanis a vizsgált személyek recepteket írtak fel idegrendszeri problémákra olyan személyek számára, akik nem szorultak ilyen kezelésre.

Mindezt persze azért, mert az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kompenzálta a gyógyszerek árát, így a „receptmaffia" igen komoly összeggel csapta be az államot.

Egyelőre hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülések szerint a rendőrség csütörtök hajnalban a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár egyik igazgatójánál kezdte a házkutatást, majd a Szatmár Megyei Kórház pszichiátriai osztályának két magas rangú munkatársa következett. A romániai viszonyokat ismerve nem meglepő, hogy az érintettek közül ketten házastársi viszonyban vannak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: