2014-08-27 16:58:19• hírek • Kocsis Zoltán

Kommandósok csaptak le a szatmári cigicsempészekre

Kommandósok csaptak le kedd hajnalban Szatmár, Máramaros és Bihar megyékben egy cigarettacsempész-banda tagjaira. A rendőrség, a DIICOT és a kommandósok összesen hat személyt vettek őrizetbe - közülük kettőt Szatmár megyében.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) tájékoztatása szerint kedd reggel 6 órakor összesen 36 házkutatást tartottak a három említett megyében - Szatmár megyében Szatmárnémetiben és Kökényesden. A szatmári megyeközpontban a Tiszaújlaki (Baritiu) és Ősz (Toamnei) utcákban csaptak le a kommandósok és két férfit, Marinel A.-t és L. Norbertet vették őrizetbe. Ellenük és a további négy őrizetbe vett tag ellen csempészet és adócsalás a vád.

A házkutatások során a rendőrség lefoglalt 234 liter alkoholt, 107.080 szál cigarettát, 25 kilogramm dohányt, egy légpuskát, 26 mobiltelefont, 24 telefonkártyát, két laptopot, két táblagépet, egy merevlemezt, 5391 lejt és 500 forintot.

A vizsgálat jelenlegi állása szerint a bandának legkevesebb négy beszállítója volt Ukrajnában. A csempészárut a Tisza közelében hozták át Romániába. Hogy elkerüljék a közúti ellenőrzéseket - írja a DIICOT közleménye - ha kellett, elhagyták a cigarettát szállító gépkocsit, de arra is volt példa, hogy egyszerűen nem álltak meg az rendőrök jelzésére. A közlemény példával is szolgál. Ezek szerint idén júliusában az egyik tag - információink szerint a szatmári L. Norbert - a Bihar megyei Margitta város közelében két ellenőrzési pontnál sem állt meg. A rendőröknek végül filmekbe illő autós üldözés után sikerült megállásra kényszeríteniük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: