2015-02-24 15:51:15• hírek • Szatmár.ro

Költségvetés-kiegészítést kér az Olimpia

Az Olimpia számára nem elég a költségvetéssel nekik elkülönített, de megnyirbált összeg.

A Szatmárnémeti Olimpia klubelnöke, Dan Babut, Csík Tibor vezetőedző és néhány játékos a polgármester által kedden megtartott sajtótájékoztató keretében kérték a városi tanácsot: egészítsék ki a nemrég kiutalt 300 ezer lejes összeget, ugyanis az szinte semmire sem elég.

Szatmárnémeti város költségvetésében 1,3 millió lej szerepelt a focicsapat számára kiutalt összegként, ám az RMDSZ-es tanácsosok módosítási indítványa miatt ez az összeg 300 ezer lejre csökkent. Így tudták ugyanis biztosítani a filharmónia és a színház munkatársainak az egész 2015-ös évre a béreket. A költségvetés elfogadásáról szóló tanácsülés utáni beszélgetések alkalmával kiderült, hogy ezzel a húzással a tanácsosok azt próbálták kikényszeríteni, hogy a Szatmár Megyei Tanács "szálljon be" a két kulturális intézmény múködtetési költségeibe - mint azt más években is tette.

Dan Babut a sajtótájékoztatón a foci fontosságáról beszélt és a szatmári fociba befektetett munkáról, amit az elmúlt években a második vonalba való feljutásról, megerősödésről szólt. Beszélt az utánpótlás-nevelésről is: az Oli berkeiben hat különböző korú ificsapat játszik.

Az utánpótlás-nevelés és a csapat jó szereplése is veszélybe került azonban a lecsökentett költségvetéssel. Babut szerint most csak a Szatmár Megyei Tanácstól kapott költségvetésre számíthatnak, de arra kérik a városatyákat, hogy ők is egészítsék ki a költségvetésre szánt összeget. Az Olimpiát ugyanis a Szatmár Városi Tanács és a Szatmár Megyei Tanács közösen finanszírozza: 1,3 millió lejt áll a város, 1,2 milliót a megye - hangzott el a sajtótájékoztatón.

"Beszéltem az RMDSZ-es tanácsosokkal, akikben egyáltalán nincs rossz szándék. Ez inkább arról szól, hogy politikai csaták folynak a két intézmény, vagy éppen két politikai alakulat között" - mondta Csík Tibor vezetőedző, aki egyúttal reményét fejezte ki, hogy megoldódik a csapat környékén most kialakult gond.

A szatmár.ro által megszólaltatott Magyar Lóránd, az RMDSZ-frakció elnöke elmondta: nem az a céljuk, hogy az Olimpia megszűnjön, sőt, ők is szeretnék, ha minél jobb eredményeket érne el Szatmárnémeti focicsapata. De azt is fontosank tartják, hogy a megyei tanács is járuljon hozzá a kulturális intézmények működtetéséhez. Ha ez megvalósul, az Olimpia támogatására is keresnek majd támogatási lehetőséget.

Babut elmondása szerint 57 alkalmazottja van az Olimpiának: edzők, játékosok és a személyzet. A megyei tanácstól kapott pénz és a támogatásokból befolyó összeg mellett nagyon hiányzik az az 1 millió lej, amitől most - talán ideiglenesen - elestek. A pénzhiány miatt pedig elképzelhető, hogy játékosoktól kell megválni és az utánpótlásnevelés sem lenne problémamentes.

"A csapat mindent megtesz, hogy elérje az elé kitűzott célt. A fiúk hajtanak, az ifi-csapatok is nagyon jól szerepelnek a bajnokságokban. Kár lenne veszni hagyni az eddig befektetett munkát" - nyomatékosította az Olimpia kérését Babut. "Sajnálatos lenne, ha sikerülne felújítani a stadiont, de mire odakerülnénk, hogy játsszunk benne, nem lesz csapatunk" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: