2013-06-04 16:34:02• hírek • Póti Orsolya

Kolozsváron került megrendezésre az Országos Speciális Olimpia

Május 31. és június 2. között Kolozsváron került megrendezésre az Országos Speciális Olimpia, amelyen Szatmárnémetit a Langdon Down Transilvania négy ügyes sportolója képviselte.

A Special Olympics Románia Alapítvány évről évre megrendezi a Speciális Olimpiai Játékokat, a középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékossággal élő, továbbá a halmozottan fogyatékos fiatalok versenyprogramját, melynek célja, hogy fejlessze a résztvevők fizikai képességeit, bátorságát, lehetőséget adva az ismerkedésre, barátságok kialakítására.

Az idei olimpián összesen 256 sérült sportoló vett részt, akik két sportágban - atlétikában és bocce-ban - mérettettek meg.

A versenyen részt vett a szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület négy sportolója is, egy edző és egy kísérő jelenlétével - tájékoztatott meg Gnándt Gábor, a szatmári egyesület programvezető igazgatója.

A versenyszámoknak a kolozsvári Iuliu Hateganu Sportkomplexum adott otthont, a megnyitóünnepségre viszont a Horia Demian Sportcsarnokban került sor.

A szatmári gyerekek és fiatalok - Kerti Oszkár, Pálinkás Helga, Erdei Csilla, Boldog Valentin - szép eredményekkel tértek haza: három arany éremmel, két ezüsttel, valamint két negyedik és egy ötödik hellyel.

Pálinkás Helga aranyérmet szerzett Bocce-ban, és ötödik lett a futás versenyszámban, Erdei Csilla aranyérmes lett futásban és ezüst érmet szerzett Bocce-ban, Kerti Oszkár is aranyérmet szerzett a Bocce-ban és a futásban negyedik lett, Boldog Valentin is kitűnően teljesített az olasz labdajátékban, hiszen második lett, a futásban pedig negyedik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: