2015-06-20 16:22:29• hírek • Szatmár.ro

Évzáró, diákgála és jótékonysági batyusbál volt a Kölcseyben

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium legjobb V-XI. osztályos diákjait díjazták péntek délután, majd a legtehetségesebb diákok, osztályközösségek léptek a nagyérdemű elé a diákgálán. A rendezvényt pedig batyusbál zárta - a programsorozat során befolyt összegeket az iskola fejlesztésére és a Beregszászi Magyar Gimnázium támogatására fordítják.

Rendhagyó programmal búcsúztak a tanévtől a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanárai és diákjai pénteken. Egymás után tartottak ugyanis diplomaosztást, diákgálát és szülői bált az iskola udvarán.

A diplomaosztás során az V-XI. osztályosok vették át a kiérdemelt okleveleiket - sok diák kapott dícséretet, sokan büszkélkednek 9,80-9,90-es tanulányi átlaggal, sőt néhányan színtizessel zárták a 2014/2015-ös iskolai évet.

Következett a diákgála: tehetséges és bevállalós diákok, párosok és osztályközösségek léptek a nézők és a zsűri elé. Igen, zsűri is volt, ugyanis a legjobb produkciókat díjazták is. A legsikeresebb produkciót előadó közösség és néhány egyéni fellépő is Aquastar-belépőket nyerhetett. És nyertek is! Voltak akik keringőztek, mások gitároztak, énekeltek - szóval igen színes volt a diákgála programja.

Az osztályok közül a XI. B jelbeszédes tánca nyerte el leginkább a Kató Enikőből, Ádámkó Rékából és Dobosi Csillából álló zsűri tetszését. Az egyéni, kiscsoportos produkciók közül Puskás Csaba break-tánca valamint a Tripon Diána-Szecheli Gerhild páros hip-hop tánca kapott jutalmul aquapark-belépőt. Versenyen kívül persze felléptek a kisebb osztályok tanulói is, mentoraikkal közös táncukat, furulya-játékukat hangos tapssal jutalmazta a közönség.

A diákok után Henter Ambrus és zenekara lépett színpadra, a szülők és diákok pedig együtt perdültek táncra a szülői bálon.

Henter Ambrus és zenekara
Fotó: Nagy Róbert

A péntek délutáni rendezvénysorozat ideje alatt a résztvevők tombolajegyeket válthattak, a bevétel egy részét a szervezők az iskola fejlesztésére szánták, a másik részét pedig a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium támogatására fordítják. Az ukrajnai oktatási intézmény ugyanis igen komoly gondokkal küzd, a Kölcsey sok pályázatban partnerintézménye számára a mindennapi működés, a fogyóeszközök biztosítása sem zökkenőmentes.

Az elmúlt napokban a diákok uzsonnapénzükből 2000 lejt ajánlottak fel jótékony célra, a péntek esti rendezvényen és az azt megelőző napokban pedig 1200 darab 5 lejes tombolajegy kelt el.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: