2006-07-31 16:31:40• hírek • Noemi Brigitta Boros

216 éve született Kölcsey Ferenc

 Sződemeteren egy ünnepség keretén belül emlékeznek meg a Himnusz szerzőjéről.

216 éve született Kölcsey Ferenc, a Himnusz szerzője. Ebből az alkalomból augusztus 4-én, pénteken 17 órai kezdettel Kölcsey-ünnepségre kerül sor Sződemeteren, a református templom kertjében. Az ünnepségre a Szatmárnémeti Kölcsey Kör, a Tasnádi RMDSZ, a Szilágypéri RMDSZ és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület szervezésében kerül sor.

Az ünnepségen köszöntőt mond Marian Gheorghe, Sződemeter polgármestere, illetve Ilyés Gyula, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke, Szatmárnémeti polgármestere.

A köszöntőt követően ünnepi szónoklatra kerül sor Kötő József, az EMKE országos elnökének előadásában, majd Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség Országos Tanácsának elnöke átadja a Kárpátaljáról érkezett üdvözletet. A záró imát Kurta Tőtös Beáta, Sződemeter református lelkésze mondja el.

András Gyula és Marcel Mirea, szatmári színművészek elszavalják Kölcsey Ferenc Hymnus című költeményét. Ezt követően fellépnek a szilágypéri “Budai Ézsaiás” és a tasnádi "Maestoso" kórus, tasnádi, szilágypéri és szatmárcsekei fiatalok pedig szavalni fognak. A sződemeteri Kölcsey-ünnepségre mindenkit szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: