2015-05-07 13:00:06• hírek • Szatmár.ro

Kíváncsi vagy, hogy ki lesz a városnapok magyar fellépője?

Szatmárnémeti Napjait idén május 29. és 31. között tartják, ám néhány héttel a rendezvényt megelőzően még nem lehetett tudni, ki lesz a magyar fellépője a rendezvénynek. A polgármesteri hivatal meglehetősen későn bízta meg az RMDSZ-t, hogy javasoljanak magyar fellépőt a rendezvényre, aki az eredetileg péntek helyett vasárnap lép majd színpadra.

Ha nehezen is, de sikerült magyar fellépőt találni az idei városnapokra.  Mint azt Magyar Lórándtól, a városi tanács RMDSZ-frakciójának elnökétől megtudtuk: elsőként Demjén Ferencet és zenekarát javasolták, ám azt túl drágának ítélték a szervezők. Ráadásul az eredetileg bemutatott programtól eltérően nem pénteken, hanem vasárnap 22 órára "költöztették" a magyar zenekar fellépését.

A polgármesteri hivatal hozzáállását a magyar fellépő kapcsán korábban Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ szervezet elnöke és Magyar Lóránd frakcióvezető is kritizálta.

"Ha nehezen is, de sikerült minőségi és a fellépés dátumán szabad zenekart találnunk. A városnapok programjának keretében vasárnap 22 órától Keresztes Ildikó és zenekara fog zenélni a nagyszípadon. A koncert egy órás lesz. Keresztesék két órát is zenélnének, de ennyi músoridőt kapott a magyar fellépő és vele együtt a város 35 százaléknyi magyar lakossága" - mondta el a Szatmár.ro-nak Magyar Lóránd.

A városnapok fellépői

Pénteken a filharmónia zenekarának komolyzenei koncertje nyitja a városnapokat, majd gyerekelőadás lesz. Később fellép a Vama zenekar, a napot pedig - közkívánatra - a BUG Mafia koncertje zárja.

Keresztes Ildikó koncertezik majd a városnapokon

Szombaton délután helyi zenekarok, majd 19 órától Smiley és barátai zenélnek közel négy órán keresztül. Fellép Baxter, Dorian, Cabron, Sore, Antonia, Alex Velea és természetesen Smiley is. Őket a Holograf követi, 24 órakor pedig tűzijátékkal zárul a műsor.

Vasárnap délelőtt már lesznek gyerekeknek szóló programok a közelgő gyermeknap alkalmából, majd 19 órától választják meg Szatmárnémeti szépét. 21 órától Delia koncertezik, 22 órától tehát Keresztes Ildikó és zenekara, majd a Proconsul, a városnapokat pedig a Voltaj koncertje zárja majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: