2012-11-07 15:06:45• hírek • (X)

A rendőrség már készül a téligumi-razziára

Komoly pénzbüntetést kaphat az, akinek az autóján nincs téli gumi az ennek használatát indokló körülmények között.

Közeleg a tél, ami havas, jeges utakkal jár, ezért épp itt az ideje beszerezni a téli autógumikat azoknak, akik ezt még nem tették meg. A szabályozás szerint a téli gumi használata november elsejétől kezdődően kötelező, pontosabban az említett időponttól kezdve havas-jeges időjárási viszonyok közepette kell nagyon komolyan venni ezek használatát.

Roxana Cristeatól, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtóreferensétől megtudtuk: havas eső, hó és csúszós útviszonyok alkalmával a közlekedési rendőrök nagy számban lesznek jelen a közutakon, hogy kiszűrjék azokat a felelőtlen autósokat, akik saját és a közlekedésben részt vevők biztonságára fittyet hányva nem használnak az időjárásnak megfelelő gumiabroncsokat.

A rendőrségi sajtószóvívó tájékoztatása szerint a lebukott autóst 630 és 1470 lej közötti összegre büntethetik, valamint a bírság kiszabása esetén a gépjármű forgalmi engedélye is bevonásra kerül. Azok az autósok kerülhetik el a büntetést, akik "M+S", "M.S", "MS" vagy "M&S" ("mud and snow" - sár és hó) jelzésű abroncsot használnak. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak majd a 3,5 tonnánál nagyobb autók, illetve a 9 személyes és annál nagyobb személyszállító járművek ellenőrzésére.

Akik még nem szerezték be a téli gumikat az autóra, azok most nagyon könnyen és gyorsan megtehetik azt. Az Autowebshop.ro online áruházban széles választékból válogathatnak az abroncs-vásárlók, a megrendelt termékeket pedig 24 órán belül az ország bármelyik pontjára eljuttatják. Az olcsó abroncsok mellett olyan prémium márkák is megtalálhatók - ráadásul jutányos áron - az áruház kínálatában mint a Bridgestone, Continental, Michelin, Pirelli és még sorolhatnánk. Az online kereskedők közül pedig az Autowebshop.ro rendelkezik a legnagyobb választékkal a Yokohama autógumik tekintetében.

A webáruház román, magyar és angol nyelvű operátorokkal várja az érdeklődőket és vásárlókat akár telefonon, akár online csevegés formájában.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: