2015-02-27 11:22:23• hírek • MTI

Kitoloncolják Spanyolországból a dél-amerikai bűnbandák vezéreit

Azonnali hatállyal kitoloncolták két dél-amerikai utcai banda vezérét Spanyolországból, és ugyanez vár még 18 másik társukra, további 14 bandatag pedig elveszti a spanyol állampolgárságát vagy a tartózkodási engedélyét - számolt be az El País című napilap csütörtökön a madridi hatóságok legújabb akciójáról az erőszakos bűnözői csoportokkal szemben.

Cristina Cifuentes kormánymegbízott elmondta: a legjelentősebb bandák vezetőit sújtották ezekkel az intézkedésekkel, amelyeket először alkalmaztak egy új jogszabálynak köszönhetően. Erre azért volt szükség, mert a bandák egyre nagyobb gondot okoztak és az eddigi lehetőségeik csupán a börtönbüntetésre és kisebb szankciókra korlátozódtak - tette hozzá.

A már két kitoloncolt bandafőnök a következő tíz, illetve öt évben nem térhet vissza Spanyolországba, ennek érdekében a madridi Barajas repülőtér ellenőrzését megerősítik.

Ricardo Gabaldón főfelügyelő elmondta: számos dél-amerikai bűnbanda tevékenykedik Madridban és környékén, összesen 350 tagjuk lehet. A legnagyobb bandák 60-70 fősek, a tagok pedig egyre fiatalabbak, többnyire 14-23 év közöttiek. Nagy a rivalizálás közöttük, gyakoriak a verekedések és a támadások, harcolnak a területekért. Lopnak, rabolnak, és nem ritka, hogy megfélemlítik, bántalmazzák áldozataikat. Az így szerzett pénzből fegyverezik fel magukat, leggyakoribb fegyverük a machete. A három legjelentősebb banda a "Trinitarios", a "Dominican Don't Play" és a "Latin King", a spanyol főváros bizonyos kerületeiben fordulnak elő, mint például Usera, Carabanchel vagy Vallecas.

A madridi hatóságok jelenleg további 94 bandatag ellen nyomoznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: