2010-07-29 14:05:43• hírek • Póti Orsolya

Kineziológia tanfolyam indul

Szatmárnémetiben két héttel ezelőtt került sor Dr. János Péter pszichológus és kineziológus előadására, amelyen bevezette a részvevőket a kineziológia világába. A bevezető előadás folytatásaként  öt napos kineziológia képzést indul városunkban.

Aki eddig még nem hallott erről a tudományágról, az jó hat tudja, hogy a kineziológia szó jelentése mozgástudomány.  Ez a szó terjedt el gyűjtőnévként világszerte azokra a módszerekre, melyek az "izomtesztelést", mint a test biológiai visszajelzését használják arra, hogy az egyén fizikai, energetikai, mentális és emocionális állapotáról a leghűbb - az egyénre jellemző - képet megrajzolhassák. Köztük felismerjék a diszharmóniát és megfelelő "korrekciókkal" létrehozzák a test, különböző - mentális, fizikai, energetikai - szintjei között az egyensúlyt, a harmóniát.

A kineziológiának az évek során több ága is kialakult, mint például a  "One Brain" (Egy agy) módszer, a Touch for Health (Gyógyító érintés), a Brain Gym (Agytorna) és a Stress Release ( Stressz lebontás).


Kineziológia képzés indul
Kineziológia képzés indul



A képzésen résztvevők megtanulják  tudományág alapjait, az izomtesztelést, valamint megismerkednek a rendszer gerincét alkotó érzelmi barométerrel és a stresszoldásra szolgáló technikákkal. Ez a program a hangsúlyt a tanulási problémákra, a diszlexia különböző formáira és azok korrekciójára helyezi. Továbbfejleszti az izomtesztelést és a stresszoldás technikáit, összehangolva a két agyféltekét - innen a rendszer neve: "One Brain", azaz  "Egy agy".

Az One Brain módszer bizonyítottan eredményes a stressz okozta problémák széles skálájánál: allergiák, fóbiák, félelmek (fájdalomtól, haláltól, nyilvános szerepléstől, vizsgázástól, stb.), szenvedélybetegségek, pánikbetegségek, depresszió, ágybavizelés, dadogás, tanulási nehézségek (diszlexia, írási-, olvasási, számolási problémák), beilleszkedési-, kapcsolatteremtési-, kapcsolati problémák, fizikai-, lelki traumák, szexuális problémák, önértékelési zavarok, önbizalomhiány, stb.. Bármilyen "probléma" esetén, ami negatív érzelmi stresszhez köthető, eredményesen
alkalmazható a kineziológia One Brain módszere.

A képzés augusztus 4. és 8. között Dr. János Péter oktató irányításával zajlik. Dr. János Péter pszichológus, egyetemi oktató, OB Speciális Tréner, további 4 kineziológiai ág nemzetközi oktatója és a Magyarországi Kineziológusok örökös Tiszteletbeli elnöke.

Érdeklődni és jelentkezni a 0745 683287 telefonszámon vagy e-milen az orsolyaksz@gmail.com címen, Krüzselyi Orsolyánál lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: