2014-10-31 15:42:27• hírek • Szatmár.ro

Kinaesthetic képzés betegápolók számára

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Információs Iroda folyamatos, ingyenes továbbképzési lehetőségeket biztosít a betegápolói munkára, Ausztriába kiküldött személyek, illetve a szatmári betegápolók számára is.

Az irodánál immár két éve lehet jelentkezni külföldi, ausztriai betegápolói munkára. A lehetőség a Bécsi Caritassal való együttműködés és az osztrák állam finanszírozása által áll minden érdeklődő rendelkezésére. Mivel az Információs Iroda egyik célja a velük szerződéses viszonyban levő betegápolók folyamatos szakmai fejlesztése, rendszeresen szerveznek a bécsi Caritas Rundum Zuhause betreut Egyesülettel közösen ingyenes szakmai továbbképzéseket.

Egy ehhez hasonló képzés zajlott le október 28. és 30. között Szatmárnémetiben, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál Központjában. A 20 órás „Kinaesthetics az ápolásban" című képzés során Szőcs Judit és Csiszér-Szokol Mária csíkszeredai trénerek ismertették meg a mozgásérzékelés fontosságát az ápolásban. A képzés során a Magyarországról, Szlovákiából és Szatmárnémetiből egyaránt érkező résztvevők megtanulhatták saját testük mozgásait oly módon érzékelni, hogy azt a betegápolás során, betegeik minőségi ápolásában is fel tudják használni. A tizenhat résztvevő oklevélben is részesült, a három napos intenzív képzés után pedig nyitottabbá vált, és oly tudással térhetett vissza munkájához, mely által nem csupán betege, hanem saját maga számára is minőségibbé és könnyebbé teheti az ápolást, gondozást.

A szituációs, integrációs gyakorlatok során megtapasztalhatták a beteg szerepébe bújva a különböző ápolási módok hátrányait és előnyeit. Átérezve valamelyest a betegek kiszolgáltatottságát, de ugyanakkor a tanulásra való fogékonyságát, megtapasztalhatták, hogy a megfelelő mozgássorokkal, ingerekkel, jelzésekkel bármely személy újratanulhatja a mozgási formákat. Kelet-Európában egyébként egyedülállónak mondható ez a képzés, ugyanis a Romániai Kinaesthetic Egyesületen kívül más nem tart ilyen típusú továbbképzéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: