2014-09-19 15:36:53• hírek • Kocsis Zoltán

Kiírták végre a szatmárnémeti kerülőút közbeszerzési pályázatát

A Közbeszerzési Eljárások Elektronikus Rendszerének (SEAP) tanúsága szerint az Országos Útügyi Vállalat annyi kampányígéret és be nem tartott időpont után végre kiírta a szatmárnémeti kerülőútjának licitjét. A cégek november 10-ig tehetik le ajánlataikat, egy nappal később - tehát az elnökválasztás két fordulója között - pedig kihirdetik a győztest.

A már évek óta elkészült és azóta aktualizált tervek szerint a kerülőút a repülőtér környékén „válik" majd le a Szatmárnémeti Zilahhal összekötő DN 19A országútról. A szilágysági központ felől közlekedve balra kell majd letérnünk. Az első kisebb akadály a régi Homoród-csatorna képezi majd, fölé híd épül. A Nagyvárad - Halmi vasútvonal és a DJ 194-es megyei út fölé egy 110 méter hosszú felüljáró épül majd és felüljáró alkalmazásával kerüli el a Nagyvárad - Szatmárnémeti útvonalat is a kerülőút.

A legnagyobb természeti akadályt értelemszerűen a Szamos képezi majd - ide 640 méteres híd épül majd. A kerülőút végül a Szatmárnémeti - Nagybánya szakaszon „tér" vissza a DN 19A országútra, miután dél, nyugat, észak irányban kerüli meg a várost.

A beruházás az előzetes elképzelések szerint 693 millió lejbe, azaz 155 millió euróba kerül. A kerülőút hossza 13,5 kilométer és magában foglal öt hidat és felüljárót és két kereszteződést.

Az összeget az Európai Unió támogatásával teremtené elő a kormány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: